Apple’s eerste tv-serie gaat over Will.i.am en apps

Apple heeft de eerste eigen tv-serie aangekondigd. Het gaat om een niet-gescripte tv-show met Will.i.am over de app-economie.

Apple heef vanavond aangekondigd dat ze voor het eerst een eigen tv-serie gaan maken. Ze laten door TV-producers Ben Silverman en Howard T. Owens een serie maken over de app-economie. Rapper Will.i.am zal ook van de partij zijn. Silverman ken je misschien van de afslankshow The Biggest Losert, terwijl Owens de kinderkookwedstrijd Masterchef Junior produceerde.

Will.i.am in eerste tv-serie van Apple

iTunes-baas Eddy Cue kent Silverman nog uit de tijd dat laatstgenoemde topman was bij televisiebedrijf NBC. Hij onderhandelde met Cue om te zorgen dat de serie ‘The Office’ in iTunes verkrijgbaar zou zijn.

Will.i.am over de wereld van apps

Het is nog een raadsel wat we kunnen verwachten van een show met Will.i.am waarin de app-economie centraal staat. Op het eerste gezicht lijkt het vooral een reclameshow voor Apple te worden. Cue heeft aangegeven dat de show zal laten zien hoe mensen fantastische ideeën tot werkelijkheid kunnen laten komen door iets te bouwen. De show zal zonder script worden gemaakt. Het interessant waarom de keuze op Will.i.am is gevallen; de rapper heeft namelijk een eigen lijn met elektronicaproducten, waaronder een eigen smartwatch met de naam Dial.

Dial, de smartwatch van Will.i.am

Ook is nog niet bekendgemaakt hoe de tv-serie gaat heten. Bovendien waarschuwt Cue dat het niet de bedoeling is dat Apple zich nu helemaal op het produceren van films en tv-series gaat storten. De afgelopen maanden heeft Apple zich vooral gewaagd aan een aantal muziekprojecten. Zo produceerden ze een documentaire over Taylor Swift en sponsorden ze de nieuwe muziekvideo van Drake.

Er zijn nog meer vraagtekens over de show. Zo weten we nog niet wanneer de serie op de buis te zien is en of je lid moet zijn van Apple Music om het te kijken. Verder zou Apple ook nog bezig zijn met een tv-serie met Dr. Dre. De aankondiging komt eerder dan verwacht. In januari schreven we namelijk dat Apple pas in september de eerste eigen tv-series zou bekendmaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2016, 22:15
Categorie Apple
Onderwerpen apple, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.