iPhone 8 camera

‘Apple wil camera’s van meer dan 12 megapixel in toekomstige iPhones’

Apple zou cameramodules van meer dan 12 megapixels hebben besteld bij de Taiwanese fabrikant Largan. Huidige toestellen hebben een 12-megapixelcamera.

De camera van de iPhone kan nog beter. Apple zou bij een Taiwanese fabrikant productiecapaciteit hebben ingekocht voor lensmodules van meer dan 12 megapixel. Ze worden gemaakt in een nieuwe fabriek van Largan Precision in Taichung, Taiwan.

iPhone 8 camera

iPhone-camera van meer dan 12 megapixel

Apple maakte bij de iPhone 4 de overstap naar een 5 megapixelcamera, die een jaar later alweer werd opgevolgd door een 8 megapixelcamera. Pas bij de iPhone 6s werd de sprong gemaakt naar 12 megapixel. Hoewel het bedrijf vaak benadrukt dat het om de uiteindelijke kwaliteit van de foto’s en niet om de specs gaat, zou Apple wel op het punt staan om voor meer megapixels te kiezen. Volgens Digitimes gaat het om meer dan 12 megapixels. Largan zou de enige fabrikant zijn die kan voldoen aan Apple’s behoefte. De nieuwe fabriek die ze aan het bouwen zijn kan maandelijks 600 miljoen leesmodules maken. De productie zou in oktober 2017 moeten beginnen, wat aangeeft dat de nieuwe camera’s pas in toekomstige iPhones van 2018 of later zullen worden toegepast.

Bij de iPhone X/8 zal Apple waarschijnlijk nog kiezen voor een 12-megapixel camera, maar er zijn wel wat veranderingen. Zo is de dubbele lens verticaal geplaatst en zijn zowel de groothoek- als telefotolens voorzien van optische beeldstabilisatie (OIS). Over de verdere specs zijn nog geen geruchten gelekt. Apple brengt elk jaar wel verbeteringen in de camera aan. Meestal gaat het daarbij niet om het aantal megapixels, maar om de softwarematige functies of extra mogelijkheden zoals de vorig jaar geïntroduceerde portretfunctie. In de huidige modellen krijg je aan de voorkant een 7-megapixelcamera voor selfies en FaceTime-gesprekken en aan de achterkant een 12-megapixelcamera. Dit geldt zowel voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus als voor de 10,5- en 12,9-inch iPad Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2017, 8:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.