Apple brengt iTunes 10.5 uit met iOS 5- en iCloud-ondersteuning

Apple heeft iTunes 10.5 beschikbaar gesteld ter voorbereiding op iOS 5 dat woensdag beschikbaar komt.

iTunesApple heeft zojuist iTunes 10.5 als gratis download beschikbaar gesteld. De nieuwste iTunes-update is benodigd om iOS 5 te kunnen installeren, die aankomende woensdag als gratis update beschikbaar komt voor bestaande iOS-gebruikers. Ook brengt de update ondersteuning voor specifieke functionaliteit van Apple’s gratis clouddienst iCloud die eveneens op woensdag wordt uitgerold.

De nieuwe iTunes-versie biedt ondersteuning voor iTunes in de cloud, waarmee je muziek en tv-programma’s (niet beschikbaar in Nederland) in iCloud worden opgeslagen en daarmee overal beschikbaar hebt. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor automatische downloads: muziek die je op je iOS-apparaat of computer aanschaft wordt automatisch gedownload naar andere Macs of iOS-apparaten. Daarnaast is het mogelijk om eerder aangeschafte muziek, tv-programma’s, applicaties en boeken opnieuw te downloaden zonder dat je daarvoor opnieuw hoeft te betalen.

Uiteraard biedt iTunes 10.5 ondersteuning om je iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5 via een kabeltje te synchroniseren, maar nieuw is de mogelijkheid om je iOS-apparaat draadloos via Wi-Fi met iTunes te synchroniseren. Daarvoor moeten je Mac/Pc en iOS-apparaat zich wel op hetzelfde netwerken bevinden.

iTunes 10.5 is gratis te downloaden via de Apple-website of door in iTunes zelf te zoeken naar nieuwe versies. iOS 5 is voor morgen aangekondigd, maar het is nog niet bekend hoe laat. Naar verwachting zal dat rond 19:00 uur Nederlandse tijd zijn, maar pin ons daar a.u.b. niet op vast. Meer informatie over iOS 5 lees je in ons dossier.

Bewaar de reacties s.v.p. voor zinnige bijdragen, zoals concrete ervaringen. Liever geen reacties als ‘Ik kan hem nog niet vinden’, ‘Staat er op’ of andere bijdragen die weinig toevoegen. Daarmee ontlast je namelijk ook de server en database. Dank voor de medewerking.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 19:44
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen ios 5, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.