Apple brengt iTunes 10.5 uit in aanloop naar iOS 5 en iCloud

Apple heeft iTunes 10.5 beschikbaar gesteld ter voorbereiding op iOS 5 en iCloud die woensdag beschikbaar komen.

Apple heeft zojuist iTunes 10.5 als gratis download beschikbaar gesteld. De nieuwste iTunes-update is benodigd om iOS 5 te kunnen installeren, die aankomende woensdag als gratis update beschikbaar komt voor bestaande iOS-gebruikers. Ook brengt de update ondersteuning voor specifieke functionaliteit van Apple’s gratis clouddienst iCloud die eveneens op woensdag wordt uitgerold.

De nieuwe iTunes-versie biedt ondersteuning voor iTunes in de cloud, waarmee je muziek en tv-programma’s (niet beschikbaar in Nederland) in iCloud worden opgeslagen en daarmee overal beschikbaar hebt. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor automatische downloads: muziek die je op je iOS-apparaat of computer aanschaft wordt automatisch gedownload naar andere Macs of iOS-apparaten. Daarnaast is het mogelijk om eerder aangeschafte muziek, tv-programma’s, applicaties en boeken opnieuw te downloaden zonder dat je daarvoor opnieuw hoeft te betalen.

Uiteraard biedt iTunes 10.5 ondersteuning om je iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5 via een kabeltje te synchroniseren, maar nieuw is de mogelijkheid om je iOS-apparaat draadloos via Wi-Fi met iTunes te synchroniseren. Daarvoor moeten je Mac/Pc en iOS-apparaat zich wel op hetzelfde netwerken bevinden.

iTunes 10.5 is gratis te downloaden via de Apple-website of door in iTunes zelf te zoeken naar nieuwe versies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 19:37
Categorieën Diensten, Mac & macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.