Apple brengt iTunes 10.5 beta 9 uit voor iTunes Match-testers

Apple heeft voor testers van de iTunes Match-functie van iCloud een negende beta van iTunes 10.5 uitgebracht. De beta verschijnt slechts enkele dagen voor Apple's iPhone-event.

itunes10logoApple heeft vanavond een nieuwe beta van iTunes 10.5 aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Deze negende beta is specifiek bedoeld voor ontwikkelaars die Apple’s aankomende iTunes Match-dienst uittesten. Beta 9 verschijnt slechts enkele dagen voor Apple’s iPhone-event waarin het bedrijf naar verwachting meer bekend zal maken over iOS 5 en iCloud.

Uit de release notes blijkt wel dat Apple nog niet alle kinderziektes van de iTunes Match-dienst heeft verholpen. Zo is de “Scan en match”-functionaliteit nog niet compleet. Het kan volgens Apple voorkomen dat nummers die wel in de iTunes Store beschikbaar zijn niet door iTunes Match worden herkend en daardoor geüpload worden naar de iCloud-opslag. Belangrijkste voordeel van de dienst is juist dat muziek die al in de iTunes Store beschikbaar is niet nogmaals geüpload hoeft te worden.

Een ander bekend probleem is, dat muziek slechts vanaf één computer aan iCloud toegevoegd kan worden. Ook kan het updaten van een iOS-apparaat naar iOS 5 beta 7 ervoor zorgen dat muziek niet afgespeeld wordt. Volgens Apple kan dit verholpen worden door iTunes Match in de instellingen uit- en vervolgens weer in te schakelen.

De dienst maakt het mogelijk om muziek die je elders hebt gekocht/gedownload voor 25 dollar per jaar om te ruilen voor iTunes-muziek. Alleen ontwikkelaars in de Verenigde Staten kunnen er op dit moment gebruik van maken. De betaalde dienst maakt deel uit van de nieuwe gratis clouddienst iCloud, die dit najaar MobileMe zal gaan vervangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2011, 19:52
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, itunes match

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.