Apple brengt iOS 4.3.4 uit en dicht PDF-lek

Apple heeft iOS 4.3.4 beschikbaar gesteld aan gebruikers van recente iPhone, iPod touch en alle generaties iPad. De firmware-update lost een PDF-lek op, waardoor kwaadwillenden toegang konden krijgen tot privégegevens. Maar de kwetsbaarheid werd ook gebruikt om te jailbreaken.

ios 4.3Apple heeft vanavond iOS 4.3.4 beschikbaar gesteld voor gebruikers. De update is geschikt voor alle iPad-generaties en lost een kwetsbaarheid bij PDF-bestanden op. In theorie zou dat PDF-lek gebruikt kunnen worden door kwaadwillenden, maar het lek had vooral nut omdat het een eerste stap was in de door Comex ontdekte methode om te jailbreaken. Mocht je van plan zijn om in de toekomst te jailbreaken, dan is het verstandig om nog even te wachten met de update. Het lijkt er vooralsnog niet op dat iOS 4.3.4 nieuwe functionaliteit bevat.


Je kunt iOS 4.3.4 installeren door je iPad aan te sluiten op iTunes; de update meldt zich dan vanzelf op je scherm. Met het beveiligingslek dat in iOS 4.3.4 is opgelost, konden kwaadwillenden toegang krijgen tot privégegevens op iPhones, iPod touches en iPads. In de jailbreak-scene was al een fix gevonden in de vorm van PDF Patcher 2. Apple had bovendien al aangekondigd dat ze het PDF-lek bij de eerstvolgende firmware-update zouden dichten.

iOS 4.3.4

Meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op de website van Apple.

iOS

iOS is het besturingssysteem van de iPhone. iOS regelt alles wat er op je iPhone gebeurt: van de apps tot aan de functies van je iPhone en de verbindingen met Bluetooth, wifi en mobiele netwerken. Voor iOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. Lees hier meer over de huidige iOS-versie. Voor de iPad heeft Apple het besturingssysteem iPadOS, met grotendeels dezelfde functies.

iOS

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.