Pocket Informant 4.0: reisassistent en iBeacon-ondersteuning

Agenda- en todo-app Pocket Informant is uitgebreid met locatie mogelijkheden, iBeacons, een nieuwe maandview en een reistijdaanpassing.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pocket Informant iPhone iPadPocket Informant, de veelzijdige combinatie van agenda en takenlijst, heeft een grote update gekregen. Versie 4.0 brengt als handige troef een automatische tijdverandering voor reizigers. Je geeft het begin en het eindpunt van je reizen in en de applicatie geeft de afspraken daartussen automatisch in de goede tijdzone weer. Pocket Informant experimenteert ook met iBeacons, biedt uitgebreide ondersteuning voor terugkerende taken en nog veel meer.

iBeacons is in het kort technologie van Apple die ervoor zorgt dat iOS-appraten veel preciezer gelokaliseerd kunnen worden dan met GPS (lees ook ons iBeacons-dossier). Pocket Informant kan zelf fungeren als iBeacon, en als je collega’s en vrienden dat nou ook doen met de app, kan je bijvoorbeeld instellen dat je een melding krijgt zodra je in de buurt van je broertje bent. Of een afspraak moet zetten met de onderdirecteur. Pocket Informant sluist je graag door naar de website waarop je ook hardwarematige iBeacons kan kopen, zodat je wellicht ook een melding krijgt als je de carpoort in rijdt.

Je hebt overigens geen iBeacons nodig voor de locatieverbeteringen in Pocket Informant. Ook aan de hand van GPS kan je agendafilters instellen voor bijvoorbeeld thuis en werk, als je op de ene plek een andere agenda wilt zien dan de ander. Taken gebaseerd op locaties kan je nu een omtrek meegeven op de kaart en je kan teken locatieherinneringen in Apple’s standaard Herinneringen-app nu ook aanpassen vanuit PI.

Pocket Informant reisassitent Pocket Informant nieuwe view

Veel kleine vernieuwingen

Pocket Informant 4.0 bevat nog een sloot andere verbeteringen, waaronder een kalenderwinkel die wordt verzorgd door het Nederlandse SchedJoules. Daarin vind je onder andere een agenda voor het WK. Het maandoverzicht is vernieuwd. Hij scrollt verticaal en een dubbele tik op een dag volstaat voor een dagoverzicht. Evenementen van meerdere dagen zijn ook zichtbaarder geworden.

PI ondersteunt de dynamische tekstgrootte van de iPhone, afspraakdetails worden getoond in een nieuw pop-up scherm en op iemands verjaardag krijg je contactinformatie van diegene te zien. Je kan losse afspraken printen en ook niet onbelangrijk: de opties voor terugkerende taken zijn uitgebreid. Je kan nu ook instellen dat je elke 17de van de maand nieuwe lezen in doet, bijvoorbeeld, in plaats van elke maand. Als laatste grote verbetering waar Pocket Informant in de update-omschrijving over rept, maakt de app nu dagelijks backups van al je informatie. Een goede extra, met alle afspraakdetails, taken en notities die je in de zakelijk georiënteerde app kwijt kan.

Downloaden: Pocket Informant (gratis, €13,99 voor volledige functionaliteit, universeel, iOS 7.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:09
Onderwerpen activity, ibeacons, pocket informant, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.