Apple AR-bril mockup

‘Apple’s AR-bril komt in tweede kwartaal van 2020′

Volgens analist Ming-Chi Kuo hoeven we niet lang meer te wachten op Apple's AR-bril. Het accessoire komt in het tweede kwartaal van 2020 op de markt. Eind 2019 begint de massaproductie al, dus mogelijk gaan we binnenkort gelekte onderdelen uit de fabriek zien.

AR-bril in Q2 2020

Ming-Chi Kuo heeft er alle vertrouwen in dat Apple’s AR-bril snel op de markt komt. In een nieuw rapport beschrijft hij de plannen van Apple, op basis van informatie die hij uit de toeleveringsketen heeft vergaard. Apple wil samenwerken met andere bekende merken om de bril op de markt te brengen. Hoewel Kuo geen specifieke merknamen noemt ligt de naam Ray-Ban dan al snel op het puntje van je tong. Apple zou ook kunnen samenwerken met kledingmerken zoals Diesel of Armani of luxere modemerken zoals Chanel en Burberry. Vaak worden deze brillen gemaakt door Luxottica, een Italiaans bedrijf dat monturen maakt voor vrijwel alle bekende merken.


Apple zou echter Changying Precision willen inschakelen als belangrijkste fabrikant voor het montuur, wat de indruk wekt dat Apple de productie in eigen hand wil houden. Het is daarom mogelijk dat de samenwerking met bekende merken vooral op het gebied van marketing ligt, zoals nu bijvoorbeeld het geval is bij de Nike+ Apple Watch.

Kuo beweerde in maart al dat Apple de AR-bril in 2020 gaat uitbrengen. Hij dacht toen dat de bril halverwege 2020 klaar zou zijn voor de markt. Maar de analist is nu optimistischer en denkt dat de bril al eerder op de markt komt. Code in iOS 13 en Xcode 11 wekte de indruk dat Apple nog steeds ermee bezig is. In een interne testversie van de Zoek mijn-app is ook een icoontje te vinden, die verwijst naar een AR- of VR-headset. Deze ziet eruit als de Google Cardboard.

AR-bril met MacBook

Kuo denkt dat de AR-bril op de markt zal worden gebracht als een iPhone-accessoire en niet als een los product. Het is dus vooral een verlengstuk, waarbij de inhoud wordt geleverd door de iPhone zelf. De verbinding is draadloos. De eerste geruchten over een AR-bril doken al in 2017 op. Apple zou van plan zijn geweest om het al in 2019 op de markt te brengen met een eigen besturingssysteem, gebaseerd op iOS. Het zou intern de naam rOS hebben gekregen, als afkorting voor ‘reality operating system’. Mogelijk liep Apple daarbij tegen problemen aan en moest de planning worden bijgesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.