App Store toont nu iCloud-wolkje voor aangeschafte apps

Bij iOS-apps wordt in de App Store een wolkje getoond bij apps die je eerder hebt aangeschaft. Dit wolkje was eerder al zichtbaar op het overzicht van aangeschafte iOS-apps.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

app-store-wolkjeApple toont op app-detailschermen in de App Store voortaan een wolkje bij apps die je eerder hebt aangeschaft. Het iCloud-wolkje vervangt de knop ‘Installeer’ die voorheen zichtbaar was bij apps. Het wolkje geeft aan dat je de betreffende app al eerder hebt aangeschaft of gedownload, maar nog niet hebt geïnstalleerd op het apparaat dat je momenteel in handen hebt. Dat kan zijn omdat je de app eerder hebt verwijderd of bijvoorbeeld omdat je de app wel op je iPhone hebt geïnstalleerd, maar nog niet op je iPad. Een grote verandering is het niet, maar omdat we er al een aantal nieuwstips over hebben binnengekregen (zoals deze), besteden we er toch even aandacht aan.

Het wolkje heeft te maken met functies van iCloud, waarbij gegevens over apps die je eerder hebt gekocht tussen iOS-apps worden gesynchroniseerd. Ga je naar het tabblad Updates in de App Store-app, dan vind je achter de knop Aankopen een overzicht van alle apps die je eerder hebt gedownload. Het gaat daarbij om een mix van gratis en betaalde apps. Achter deze apps was altijd al een wolkje zichtbaar bij apps die je eerder had gedownload, maar nog niet had geïnstalleerd:

wolkje-updates

Dit wolkje kenden we natuurlijk al…

Datzelfde wolkje is nu ook op app-detailschermen in de App Store zichtbaar. Het maakt duidelijker dat je apps die reeds in bezit zijn gratis opnieuw kunt downloaden (‘ophalen van iCloud’) en dat je er niet opnieuw voor hoeft te betalen.

anwb download knopEr zijn bij een app dus drie situaties mogelijk:

  • App nog nooit gedownload: een knop met de tekst ‘GRATIS’ of de prijs, bijvoorbeeld €0,89.
  • App wel gedownload, maar nog niet aanwezig op huidig apparaat: het wolkje, zoals we in dit artikel bespreken.
  • App gedownload en aanwezig op huidig apparaat: een knop met de tekst ‘OPEN’.

Het wolkje is vooralsnog alleen zichtbaar op iOS-apparaten. In iTunes op de desktop is een andere knop zichtbaar, namelijk met de tekst ‘DOWNLOAD’, zoals hiernaast is te zien. Maar omdat Apple zonder iTunes-updates veranderingen in de interface van iTunes kan doorvoeren, kan dat zomaar veranderen in een wolkje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2017, 13:09
Categorie Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.