App Store storing

App Store wederom getroffen door storing (update)

De App Store is op het moment tijdelijk niet te bereiken door een storing. Het is nog onbekend wanneer de storing zal worden opgelost.

App Store storingDe App Store is op het moment niet te bereiken. Het is hierdoor niet mogelijk om apps op te zoeken of te downloaden. Ook in-app aankopen werken tijdelijk niet. Een oorzaak voor de storing is niet bekend: op Apple’s status-website is nog geen melding gedaan van de problemen. De storing komt slechts twee weken nadat de App Store urenlang niet te bereiken was door een probleem met de DNS-servers.

De problemen lijken wereldwijd plaats te vinden, aldus een kaart van Downdetector. De meeste klachten zijn afkomstig uit de Verenigde Staten en Europa. Lost Apple de problemen niet in korte tijd op, dan verwachten we dat er vanavond een reactie zal volgen. Het is op het moment nog ochtend in de Verenigde Staten, waar Apple’s hoofdkantoor in Cupertino staat.

De storing volgt vlak nadat naar buiten lekte dat Apple een databasebedrijf heeft overgenomen, waarmee de servers van iCloud mogelijk sneller worden gemaakt.

Update: Inmiddels lijkt de App Store bij velen weer te werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2015, 16:40
Categorie Apps
Onderwerpen app store, storing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.