Everyday

Jezelf ouder zien worden op foto: Everyday krijgt flinke update

Met Everyday maak je elke dag een foto van je gezicht, zodat je jezelf ouder ziet worden. Versie 2.0 ondersteunt meerdere gebruikers.

EverydayHet vereist enige discipline, maar met de app Everyday kun je op gemakkelijke wijze elke dag een foto van jezelf maken, zodat je na verloop van tijd een geanimeerd filmpje hebt van hoe je langzaam verandert en ouder wordt. De app werd in 2011 in de App Store gezet en kreeg tussentijds alleen wat kleine updates. Nu is versie 2.0 uit, waarbij de app behoorlijk onder handen is genomen.

In Everyday 2.0 draait het nog steeds om de dagelijkse selfie. Deze is nog steeds even makkelijk te schieten: na je eerste foto vraagt de app je om aan te geven waar je neus, ogen en mond zich bevinden. Deze posities worden bij het maken van opvolgende foto’s getoond zodat je je hoofd zo nauwkeurig mogelijk kunt positioneren. Standaard stelt Everyday een herinnering in om je op hetzelfde tijdstip als de eerste foto een pushbericht te sturen. Zo vergeet je niet je dagelijkse foto te maken. Maar in de nieuwe update kun je deze tijd aanpassen of compleet willekeurig maken. Of handiger nog: je kiest voor locatiegebaseerde herinneringen. In dat geval geeft Everyday je een pushbericht als je ‘s avonds thuis komt. Of als je in de MacDonalds zit, mocht je dat leuker vinden.

Everyday 2.0

Ook compleet nieuw is de mogelijkheid meerdere timelines aan te maken. Je kunt Everyday dus niet alleen gebruiken voor je eigen smoelwerk, maar ook voor die van je partner of kind. Het aantal mensen dat je kunt volgen is onbeperkt, maar je moet wel éénmalig €1,99 betalen om deze functie te ontsluiten. Als laatste is er gedacht aan onhandige gebruikers: een ingebouwde Dropbox-functie zorgt ervoor dat je foto’s ook altijd veilig in de cloud kunnen worden opgeslagen. Mocht er iets gebeuren met je iPhone, dan kun je de foto’s altijd eenvoudig weer importeren in de applicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2015, 18:03
Categorie Apps
Onderwerp foto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.