App Store-omschrijving mag geen verwijzing naar Android bevatten

Apple heeft een ontwikkelaar gevraagd om verwijzingen naar Android uit de app-omschrijving te halen omdat het niet relevant is. De ontwikkelaar meldde alleen dat hij finalist bij de Android Developers Challenge was geworden.

sat vocab iconJe hebt een Android-applicatie gemaakt en bent daarmee finalist geworden in de Android Developer Challenge. Beretrots schrijf je een tekst voor de App Store, waarin je de nominatie vermeldt en waarmee je hoopt dat ook jouw iPhone-applicatie van de erkenning zal profiteren. Apple ziet dit scenario liever niet gebeuren: de ontwikkelaar van SAT Vocab kreeg een brief dat zijn applicatie voorlopig niet wordt goedgekeurd, omdat er een verwijzing naar Android in de omschrijving staat.

Ontwikkelaar Flash of Genius LLC was verrast en publiceerde de volledige brief van Apple op de eigen website. Flash of Genius denkt dat de informatie de verkoop van de app kan stimuleren, wat uiteindelijk ook weer geld voor Apple oplevert.

Ze gebruikten de tekst “Finalist in Google’s Android Developer’s Challenge!” in de App Store-omschrijving van SAT Vocab. Apple’s reactie was:

Thank you for submitting Flash of Genius: SAT Vocab 2.2 to the App Store. During our review of your application, we found that your application contains inappropriate or irrelevant platform information in the Application Description and/or Release Notes sections.

sat vocabVervolgens wordt gezegd dat de applicatie niet officieel is afgekeurd, maar in verhulde termen maken ze wel duidelijk dat het daarop uitdraait. Flash of Genius moet de verwijzing naar Android weghalen “to avoid an interruption in the availability of Flash of Genius: SAT Vocab 2.2 on the iPhone App Store.”

Apple vindt de verwijzing naar Android niet relevant, Flash of Genius wel. De ontwikkelaar reageert nogal gelaten: Apple is een geweldig bedrijf om mee samen te werken, dus ze hebben de tekst maar uit de omschrijving gehaald. De app is nu gewoon verkrijgbaar.

SAT Vocab is een applicatie waarmee Amerikanen zich kunnen voorbereiden op het SAT-examen, waarbij ze aantonen over voldoende woordenschat te beschikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2010, 21:54
Categorie Apps
Onderwerpen android, app store, apple, goedkeuring

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.