AppFund: durfkapitaal voor iPad-ontwikkelaars

AppFund gaat ontwikkelaars van iPad-applicaties geld aanreiken om hun idee te realiseren. Twee durfkapitalisten willen met AppFund meerdere projecten realiseren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

kevin wendleNiet de iPad gaat een revolutie in de techwereld veroorzaken, maar de apps die erop draaien. Vandaar dat CNET-medeoprichter Kevin Wendle (hiernaast) en Fabric Group CEO Daniel Klaus (foto onder) een potje hebben gemaakt waarmee ze ontwikkelaars van innovatieve iPad-applicaties willen steunen. Maximaal een half miljoen dollar per project zit er in de investeringspot. De twee initiatiefnemers verwachten dat er er het komende halfjaar zo’n 200.000 applicaties beschikbaar zijn, die zowel op de iPad als de iPhone werken.


daniel klausVoor projecten is tussen de 5.000 en 500.000 dollar beschikbaar, afhankelijk van het type applicatie, de kansrijkheid en de hoeveelheid resources die er nodig zijn om het idee te realiseren. Ontwikkelaars met een goed idee kunnen zich bij de durfkapitalisten melden. Rond de zomer willen ze de eerste apps uitbrengen. Hoeveel er te investeren valt willen Wendle en Klaus niet zeggen, maar het zou om “meerdere miljoenen” gaan.

Meer info: AppFund

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.