App Store op iPhone, iPad, Apple TV en Apple Watch

App Store geeft korting aan vaste klanten: zo werkt het

Apple heeft een nieuwe optie voor ontwikkelaars aangekondigd, waarmee het mogelijk wordt om extra korting te geven aan gebruikers die al voor een in-app abonnement betalen. Zo werkt het.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ontwikkelaars kunnen gebruikers op verschillende manieren verleiden om een in-app aankoop af te sluiten of om zich te abonneren op een app of dienst. Het nieuwe programma houdt in dat ontwikkelaars korting kunnen geven aan mensen die al een abonnement hebben op een andere app en nog een tweede app willen gaan gebruiken. Voor ontwikkelaars biedt dit allerlei mogelijkheden om hun apps te promoten, bijvoorbeeld een tweede set functies aanbieden, als aanvulling op de extra functies waar de gebruiker al voor betaalt. Het kan daarbij gaan om dezelfde app, of om een compleet andere app.

Korting bij het afsluiten van meerdere abonnementen

Apple gaat hiermee nog een stap verder: het is namelijk ook mogelijk dat gebruikers van een app korting krijgen als ze zich abonneren op een app van een totaal andere ontwikkelaar. Voor gebruikers kan dat aantrekkelijk zijn, al denken we niet dat het gaat gelden voor populaire diensten zoals Netflix en Spotify. Die reken je meestal rechtstreeks bij de aanbieder af en niet via de App Store.

De korting geldt zolang je voor beide apps blijft betalen. Stop je het abonnement van de eerste app, dan betaal je voor het afgeprijsde abonnement weer de nomale prijs. Het kortingsprogramma heet officieel ‘contingent pricing for subscriptions’ en wordt momenteel getest. De komende maanden wil Apple meer ontwikkelaars toevoegen aan het programma. Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen zich melden en krijgen dan in januari meer te horen over de mogelijkheden.

Betalen in de App Store

Apple probeert het met dit programma aantrekkelijker te maken om je op verschillende diensten te abonneren in de App Store. Zelf heeft Apple daar ook nog iets aan, want een deel van de omzet komt in de kas bij Apple terecht. Standaard is dit 30%, maar onder bepaalde voorwaarden kan dit teruglopen naar 15%.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.