iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Pokémon Go voor Apple Watch, RollerCoaster Tycoon Classic en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Pokémon Go voor Apple Watch, RollerCoaster Tycoon Classic, Minecraft voor Apple TV en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Pokémon Go op Apple Watch

Komt-ie wel? Of komt-ie niet? Even leek het onzeker of Pokémon Go dit jaar nog wel voor de Apple Watch zou verschijnen, 31 december nadert immers snel. Maar kort voor Apple’s traditionele kerstsluiting was het dan toch zover: je speelt één van de populairste spellen van dit jaar nu ook vanaf je pols. De Apple Watch-app vult de iOS-app aan, bijvoorbeeld om items van PokéStops te verzamelen of voor het uitbroeden van eieren. Lees er meer over in ons artikel over Pokémon Go voor Apple Watch. We hebben ook allerlei handige Pokémon Go Apple Watch tips die je op weg helpen.

RollerCoaster Tycoon Classic

Na RollerCoaster Tycoon 3, RollerCoaster Tycoon 4 Mobile en het recente RollerCoaster Tycoon Touch verscheen deze week een nieuwe variant van het populaire spel waarin je jouw ultieme pretpark bouwt. Herleef de oude tijden van RollerCoaster Tycoon 1 en 2 met RollerCoaster Tycoon Classic voor iPhone en iPad. Ook leuk om tijdens de kerstdagen te spelen op die momenten dat je je verveelt. Lees ons artikel over RollerCoaster Tycoon Classic.

Minecraft: Apple TV Edition

Nog meer gameplezier voor de creatievelingen. Voor je nieuwe Apple TV om precies te zijn. Voor de (toekomstige) fans van Minecraft verscheen er deze week een speciale Apple TV-editie in de App Store. Je betaalt eenmalig €20 voor het spel, maar dan heb je wel allerlei extra’s die je in de iOS-versie los moet aanschaffen. Je hebt wel een losse gamecontroller nodig; de Siri Remote werkt helaas niet. Lees er meer over in ons artikel over Minecraft voor Apple TV.

Knippr

We blijven nog even bij de Apple TV. Deze week verscheen er een uitbreiding voor televisiedienst Knippr, waarmee je zonder kabel toch je favoriete programma’s live kijkt. Door de uitbreiding kun je nu ook vooruit- en terugspoelen via de Apple TV-app, zodat je niks hoeft te missen van je favoriete programma’s. De functie komt uiteindelijk ook naar andere platformen. Meer informatie vind je in ons artikel over Knippr.

Facebook Messenger

Waarom typen als je ook kunt videobellen? Facebook Messenger werd deze week voorzien van een veelgevraagde functie die past in de recente nieuwe plannen van Facebook. Je kunt nu ook videochatten in de app, met maximaal zes mensen tegelijk. Handig als je de kerstdagen met je familie niet bij elkaar kunt zijn, maar elkaar toch tegelijkertijd even wil zien of spreken. Lees ons artikel over Facebook Messenger.

Instagram en Twitter

De sneeuw mag dan op zich laten wachten, je kunt je foto’s en video’s op Instagram wel op een andere manier in kerstsferen brengen. Met de nieuwe kerststickers bijvoorbeeld. Het andere sociale netwerk Twitter introduceerde ook wat nieuws. Hoewel, sociaal netwerk: Twitter profileert zichzelf steeds meer als nieuwsapp. Sommige gebruikers kregen niet alleen van de verschillende nieuwsorganisaties een melding, maar ook van de Twitter-app. Je werd daardoor rechtstreeks naar het Twitter Moment gebracht waarin alle verhalen over de aanslag gebundeld werden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 december 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.