RollerCoaster Tycoon-logo.

Eindelijk! Eerste twee RollerCoaster Tycoon-games zonder microtransacties op iOS

Speelde jij vroeger ook de RollerCoaster Tycoon-games op de pc? De eerste twee delen zijn nu beschikbaar voor iPhone en iPad in de vorm van RollerCoaster Tycoon Classic, zonder microtransacties.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

RollerCoaster Tycoon-logo.
Bijna iedereen heeft wel mooie herinneringen aan de eerste twee RollerCoaster Tycoon-games voor de pc. Daarna ging het echter bergafwaarts met de serie en ook de games op iOS zoals RollerCoaster Tycoon 4 Mobile waren lang niet altijd spellen waar mensen op gehoopt hadden. Maar de oude tijden van RollerCoaster Tycoon 1 en 2 kun je opnieuw beleven op je iPhone en iPad: zonder microtransacties!

RollerCoaster Tycoon Classic: eerst twee games voor vaste prijs

Gameuitgever Atari heeft vandaag de eerste twee klassieke games opnieuw uitgebracht voor de iPhone en iPad. Voor de vaste prijs van €5,99 speel je zowel RollerCoaster Tycoon als RollerCoaster Tycoon 2. Het gaat daarbij om een exacte overzetting: dezelfde graphics, dezelfde attracties en dezelfde mogelijkheden. De grafische stijl die de originele ontwikkelaar Chris Sawyer toentertijd neergezet heeft, roept bij veel mensen waarschijnlijk nostalgische gevoelens op. Ook de kenmerkende geluidjes, zoals gillende bezoekers, zijn in deze port aanwezig. Het enige wat aangepast is, is dat de games nu speelbaar zijn voor touchscreen apparaten.

RollerCoaster Tycoon Classic met park.

In het spel vind je 95 klassieke parkscenario’s uit de eerste twee games en honderd verschillende achtbanen en attracties. Daarnaast bouw je ook restaurants en winkels en hou je alles netjes door personeel aan te nemen en attracties draaiende te houden. De game bevat echter wel in-app aankopen, maar het gaat hier niet om microtransacties.

Uitbreidingen met in-app aankopen

In de game zelf kun je het spel uitbreiden met de Wacky Worlds- en Time Twister-uitbreidingen. Deze verschenen ook voor de originele pc-game RollerCoaster Tycoon 2. In Wacky Worlds vind je zeventien nieuwe parkscenario’s, exotische attracties en nog veel meer. Time Twister bevat veertien scenario’s die zich afspelen in bepaalde tijdsvakken om zo een echt themapark te maken. Ook kun je de Toolkit los aanschaffen. Hiermee kun je zelf je eigen parkscenario maken, je eigen achtbanen ontwerpen en parken importeren en exporteren. Je kunt daarmee ook de meest opgeslagen parken uit de pc-versie van RollerCoaster Tycoon 2 importeren.

RollerCoaster Tycoon Classic met bomen.

RollerCoaster Tycoon Classic is beschikbaar voor de iPhone en iPad en kost €5,99. De in-app aankopen kosten een paar euro per stuk, maar dit is dus alleen om je park eenmalig uit te breiden. Het bouwen van attracties en achtbanen kan gewoon ongelimiteerd en werkt zonder microtransacties. Op iPhone en iPad zijn ook nog andere RollerCoaster Tycoon-games beschikbaar, zoals RollerCoaster Tycoon 3, RollerCoaster Tycoon 4 Mobile (met microtransacties) en het recente RollerCoaster Tycoon Touch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2016, 12:54
Categorie Apps
Onderwerp rollercoaster

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.