Twitter-banner

Twitter waarschuwt met notificatie bij belangrijk nieuws

Twitter stuurt voortaan notificaties bij belangrijke nieuwontwikkelingen. Zo willen ze concurreren met kranten en andere nieuwsmedia. Je persoonlijke belevenissen zijn minder belangrijk.

Eerder dit jaar verhuisde de Twitter-app naar de Nieuws-categorie in de App Store. Ze wilden niet langer onder de categorie Sociale Media staan, maar zien zichzelf voortaan als een nieuwsmedium. Het nieuwste experiment van Twitter laat zien welke kant ze op willen met de app: sommige gebruikers kregen gisteravond een notificatie over de situatie op de kerstmarkt in Berlijn.

Twitter-banner

Twitter draait om nieuws

Binnenkort krijg je bij grote nieuwsgebeurtenissen niet alleen notificaties van NOS, RTL en de Telegraaf, maar ook van Twitter. De app lijkt mee te willen doen aan de race wie als eerste een push notificatie verstuurt bij belangrijke nieuwsontwikkelingen. Afgelopen maand deden ze iets soortgelijks bij het overlijden van Fidel Castro. De notificaties verwijzen naar het Moments-tabblad van Twitter, waar je een round-up van de laatste tweets rond een bepaald onderwerp vindt.

Twitter gebruikt een algoritme om te bepalen wie gewaarschuwd wordt over bepaalde onderwerpen. Het kan dus zijn dat je de notificatie over de Berlijnse kerstmarkt niet hebt gehad. De notificaties zijn niet zozeer bedoeld als een waarschuwing voor mensen die in de buurt zijn, want ook Twitter-gebruikers in de Verenigde Staten kregen de notificatie over Berlijn, zoals uit onderstaande tweet blijkt.

De beschrijving van de Twitter-app in de App Store maakt duidelijk dat het nu vooral om nieuws draait en niet langer om jouw persoonlijke belevenissen:

Bekijk wat er op dit moment in de wereld gebeurt. Van het laatste nieuws en entertainment, sport en politiek, tot grote evenementen en de dagelijkse belangen. Als het ergens gebeurt, gebeurt het op Twitter. Lees het volledige verhaal terwijl het zich nog afspeelt, met al het live-commentaar.

Zo zet je Twitter-notificaties uit

Wil je liever waarschuwingen van je favoriete nieuwsapps en niet van Twitter, dan kun je de notificaties uiteraard uitschakelen. Hiervoor ga je als volgt te werk:

  1. Ga naar het tabblad Ik via de knop onderin het scherm.
  2. Tik op het tandwiel bovenin het scherm.
  3. Kies Instellingen > Meldingen > Pushmeldingen en zet de niet gewenste pushmeldingen uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2016, 14:19
Categorie Apps
Onderwerpen nieuws, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.