Pokémon Go Plus Pokémon vangen op Apple Watch

Zo speel je Pokémon Go op de Apple Watch [handige tips]

Lees hoe je Pokémon Go op de Apple Watch gebruikt: hoe werkt het met Pokéstops, Pokémon vangen en eieren uitbroeden. En registreer je een workout?

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Je kunt Pokémon Go ook op de Apple Watch spelen. In deze gids lees je hoe je de Apple Watch-app gebruikt voor Pokéstops, Pokémon vinden, eieren uitbroeden en workouts registreren.

Update juni 2019: De Apple Watch-app van Pokémon Go is vanaf 27 juni 2019 niet meer beschikbaar. Je kan de game dan ook niet meer spelen vanaf je pols. Pokémon Go blijft uiteraard wel functioneren op de iPhone en via accessoires zoals de Pokémon Go Plus.

Pokémon Go voor Apple Watch

Voordat je de game op de Apple Watch kunt vinden, zul je deze eerst moeten installeren. Zorg dat je minimaal versie 1.21.2 van de game hebt geïnstalleerd. Het werkt zowel op de eerste generatie Apple Watch als op de Apple Watch Series 1 en Series 2.

  1. Open de Watch-app op je iPhone en ga naar het tabblad Mijn Watch.
  2. Blader naar beneden en tik op Pokémon Go.
  3. Zet de schakelaar aan bij Toon app op Apple Watch.

Hou er rekening mee dat de vele notificaties en de constante workout een behoorlijke aanslag op je batterij vormen. Je kunt dit voorkomen door de batterijbesparende modus aan te zetten tijdens de workout. Je vindt deze optie via de Watch-app op je iPhone bij Mijn Watch > Algemeen > Stroombesparing bij work-outs. Je hartslag wordt dan niet continu gemeten. Ook kun je de notificaties voor Pokéstops uit zetten als je vooral geïnteresseerd bent in het vangen van Pokémon.

Pokémon Go Apple Watch op de iPhone activeren

Pokemon Go voor Apple Watch starten

Start op de Apple Watch nu de game op. Je komt terecht op een startscherm met je huidige level en je avatar. Je ziet ook meteen de container waar het ei in zit, met een aanduiding hoe ver je nog moet lopen. Klopt de informatie nog niet, dan moet je even geduld hebben en eventueel de app opnieuw starten.

Pokémon Go Apple Watch-app

  1. Druk op Start als je Pokémon wilt gaan vangen.
  2. Je krijgt nu vier schermen te zien: een scherm met een stopknop, notificatie-instellingen, een overzichtsscherm en een scherm met de status van je eieren.

Pokémon Go schermen

Zo pak je Pokémon-items op de Apple Watch

Is er een Pokéstop in de buurt, dan zul je een notificatie krijgen. Je kunt meteen aan de stop draaien en items ontvangen. Hiervoor hoef je dus niet je iPhone te pakken. Je krijgt een samenvatting te zien van de ontvangen items, zoals ballen en potion.

Pokémon Go Apple Watch

Pokémon vinden op de Apple Watch

Helaas kun je op de Apple Watch geen Pokémon vangen. Wel krijg je een notificatie als er een Pokémon in de buurt is, zodat je je iPhone tevoorschijn kunt pakken om deze te vangen.

Pokémon Go Plus Pokémon vangen op Apple Watch

De app werkt ook in combinatie met de Pokémon Go Plus-armband. Je kunt dus op de Apple Watch kijken of er een bijzondere Pokémon in de buurt is en blijkt het een Weedle of Pidgey te zijn dan kun je deze met je de Plus-tracker vangen.

Pokémon Go op je wijzerplaat en eieren uitbroeden

In de Apple Watch-app zie je op een apart scherm hoe ver je nog moet lopen om een ei uit te broeden. In het voorbeeld hieronder is 1,31 kilometer van de 5 kilometer gelopen.

Pokémon Go wijzerplaat en eieren

Je kunt dit ook in één oogopslag op je wijzerplaat zien. Hiervoor ga je naar de wijzerplaat die je wilt aanpassen. Druk er iets harder op, kies het gewenste item en selecteer de Pokémon Go-complicatie. Deze verschijnt nu op de gewenste plaats op je wijzerplaat.

Pokémon Go-notificaties op je Apple Watch

Je krijgt op de Apple Watch meerdere notificaties als je de app installeert. Via de instellingen in de app kun je aangeven dat je notificaties wilt krijgen bij Pokéstops en gesignaleerde Pokémon in de buurt. Woon je in de stad, dan zul je de notificaties voor Pokéstops waarschijnlijk uit zetten, omdat je anders gek wordt van het getril op je pols.

De Apple Watch-app geeft ook notificaties als je medailles hebt gewonnen voor het vangen van een bepaalde hoeveelheid Pokémon. Ook krijg je een notificatie als je ei klaar is. Je ziet meteen op het scherm wat er in het ei zit.

Pokémon Go wijzerplaat en eieren

Pokémon Go spelen zonder iPhone

Is het nu mogelijk om Pokémon Go te spelen zonder iPhone? Niet helemaal. Voor het vangen van Pokémon heb je nog steeds je iPhone nodig. Maar ben je van plan om te gaan hardlopen en wil je tegelijk wat eieren uitbroeden, dan is de app ideaal. Je verzamelt ook meteen kilometers voor het lopen met je buddy.

Workouts vastleggen met de Apple Watch

Als je de Pokémon Go-app installeert op de Apple Watch kun je deze ook meteen gebruiken voor het vastleggen van workouts. Dit werkt op dezelfde manier als een hardloop-app zoals Runkeeper of Nike Run Club. De app legt vast hoeveel kilometer je gelopen hebt, hoeveel tijd je hebt gelopen en hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Je hoeft dus niet meer de workout in de Workout-app op de Apple Watch te starten en vangt twee vliegen in één klap. Om workouts te kunnen vastleggen moet je wel toestemming geven om data te delen met de Gezondheid-app en Apple’s HealthKit.

Toestemming tot de Gezondheid-app door Pokémon Go.

Verschillen Pokémon Go Plus en Apple Watch-app

De eigenschappen van de Pokémon Go Plus-armband en de Apple Watch zijn heel verschillend en dat geldt ook voor de functies. Je kunt ze dus naast elkaar blijven gebruiken.

De Pokémon Go Plus-armband heeft geen schermpje en waarschuwt met trillingen of er iets in de buurt is. Blauw is een Pokéstop, groen is een Pokémon. Door op de knop te drukken kun je ook de bijbehorende acties uitvoeren: items pakken en een Pokémon vangen. Je ziet niet hoeveel kilometer je hebt gelopen en weet ook niet de status van je eieren.

Pokémon Go Plus armband

Bij de Apple Watch zie je niet alleen dát er Pokéstops en Pokémon in de buurt zijn, maar je kan ook meteen ballen pakken en checken welke Pokémon het is.

Je kunt de Pokémon Go Plus-armband en de Apple Watch-app prima naast elkaar gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
juni 2019
Onderwerp
Categorie
Apps