Minecraft nu op de Apple TV, vereist gamecontroller

Minecraft is er nu ook voor de Apple TV. Na Minecraft: Story Mode speel je ook de originele Minecraft-game op de Apple TV. Bouw je eigen wereld in allerlei thema's en speel samen met andere spelers. Minecraft: Apple TV Edition vereist een aparte gamecontroller.

Minecraft: Apple TV Edition.
De razend populaire game Minecraft is nu ook te spelen op de Apple TV (link). De originele game waarin je je eigen wereld kunt bouwen met pixelachtige blokken heeft na de eerdere aankondiging nu ook zijn weg gevonden naar de Apple TV. Als je de game nu downloadt, dan krijg je als bonus allerlei extra’s. Om Minecraft: Apple TV Edition te kunnen spelen, is wel een aparte gamecontroller vereist.

Minecraft op Apple TV

Nadat het spel al in oktober tijdens de Mac-keynote aangekondigd werd, is de originele Minecraft-game nu volledig speelbaar op de Apple TV. In Minecraft bouw je een eigen wereld met allerlei blokkerige voorwerpen. Het spel lijkt daardoor uit de jaren negentig te komen, maar dat is juist de charme die het spel zo geliefd maakt. Als je Minecraft: Apple TV Edition download, dan krijg je daar tijdelijk allerlei extra’s bij. Je krijgt namelijk zeven DLC-pakketten, namelijk drie skin packs (Holiday 2015, Town Folk en City Folk), drie texturen packs (Plastic, Natural en Cartoon) en de nieuwe 2016 Festive Mash-Up Pack. In de iOS-versie van Minecraft betaal je €1,99 tot €2,99 voor deze extra DLC. Ook de Ender-update is in deze versie inbegrepen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Toch bevat de Apple TV-versie nog niet alle functies die je ook in de iOS-versie vindt. Je kunt bijvoorbeeld niet online spelen met spelers op andere platformen, zoals dat dankzij Minecraft Realms wel kan op iOS. In de toekomst wordt het spel echter wel uitgebreid met deze functie, maar een tijdsaanduiding is nog niet gegeven. Eerder kwam de game Minecraft: Story Mode (link) al beschikbaar op de Apple TV.

Belangrijk om te weten is dat de Apple TV-versie wel een aparte gamecontroller vereist. Hoewel Apple aan ontwikkelaars eerder de eis stelde om Apple TV-apps en games speelbaar te maken met de Siri Remote, is dit later weer teruggetrokken. Je kunt Minecraft: Apple TV Edition bijvoorbeeld spelen met de SteelSeries Nimbus-controller. Minecraft: Apple TV Edition is een aparte download van €19,99 dus geen uitbreiding van Minecraft Pocket Edition.

Bekijk ook

Review: SteelSeries Nimbus draadloze controller voor iOS en Apple TV

Wil je gaan gamen op de vierde generatie Apple TV of ben je nog op zoek naar een goede controller voor de iPhone, iPad of Mac? Zoek niet verder, want de SteelSeries Nimbus-draadloze controller is uiterst handig. Wij namen deze onder de loep.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 december 2016 om 11:00
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.