Telegram viert de mijlpaal van 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Telegram komt met nieuw blogplatform Telegraph

Telegram heeft een nieuw platform aangekondigd. Met Telegraph kun je, vergelijkbaar met Medium, eenvoudig een eigen blogpost schrijven. Dankzij de functie Snelle weergave wordt zo'n blog direct weergegeven in Telegram.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Telegram viert de mijlpaal van 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.
De chatapp Telegram (link) is vandaag uitgebreid met enkele nieuwe functies, zowel voor tijdens het chatten als met een nieuw onderdeel genaamd Telegraph. Telegraph is een soort blog-platform, vergelijkbaar met Medium, waar je als gebruiker je eigen blog op kunt plaatsen. Dankzij Snelle weergave worden dit soort blogs in Telegram direct weergegeven zodra je erop tikt, omdat het artikel niet eerst geladen hoeft te worden. Verder kun je meer met stickers en is het zoeken verder uitgebreid.

Anoniem blogplatform Telegraph voor Telegram

Telegraph is een nieuw platform waar iedereen anoniem een eigen blog kan schrijven. Telegraph toont daarmee overeenkomsten met bijvoorbeeld Medium, een platform waar mensen ook een eigen blog kunnen schrijven. In een Telegraph-post schrijf je niet alleen je eigen tekst, maar voeg je ook afbeeldingen, video’s en andere media toe. Een blog maak je aan via de Telegraph-site, waarna je je verhaal met iedereen kunt delen. Telegraph maakt bij het delen via Telegram ook meteen gebruik van de nieuwe functie Snelle weergave (Instant View).

Telegraph en Snelle weergave in Telegram.

Snelle weergave, of Instant View in het Engels, is vergelijkbaar met Facebook Instant Articles en Google AMP. Dankzij Snelle weergave wordt een artikel van een website nagenoeg direct getoond zodra je erop tikt, waardoor het artikel niet meer aparte ingeladen hoeft te worden. Momenteel werkt de Snelle weergave bij artikelen van Medium, Techcrunch en het nieuwe Telegraph. In de toekomst zouden ook andere sites gebruik kunnen maken van deze snelle weergave.

Stickerbundels bekijken en zoeken op datum in Telegram

Naast het nieuwe Telegraph en de Snelle weergave, kun je in Telegram nu ook makkelijker zoeken. Zodra je in een chat de zoekoptie aantikt, verschijnt er aan de rechterkant een agenda-icoontje. Hiermee kun je meteen naar de juiste datum in de desbetreffende chat springen. Daarnaast kun je de bundel van recente stickers bekijken door er hard (3D Touch) of lang op te drukken bij het selecteren van de sticker. Kies daarna voor Bundel bekijken en je ziet welke stickers er allemaal bij horen.

Telegram met zoeken op datum en stickerbundels kiezen.

Tot slot bekijk je bij elke chatpartner nu of er gedeelde groepen zijn. Ga naar het profiel van een vriend of vriendin en kies voor de optie Gedeelde groepen om te zien in welke groepschats jullie beiden deelnemen. En voor mensen die een toegangscode ingesteld hebben is er ook goed nieuws: het scherm wordt geblurred zodra je het multitaskingvenster opent, zodat je ook daar niet meer de gesprekken kunt bekijken zonder de app te openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2018, 8:11
Categorie Apps
Onderwerp telegram
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.