Mobiel Goedkeuren met ING-app.

ING biedt eerste klanten de mogelijkheid om TAN-codes te vervangen door Mobiel Bankieren-app

De ING is gestart met de uitrol om betalingen via Mijn ING goed te keuren met de Mobiel Bankieren-app. Hierdoor heb je geen TAN-code meer nodig om je betalingen te verzenden via een computer.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Mobiel Goedkeuren met ING-app.
Afgelopen zomer kondigde ING aan dat ze de TAN-codes gingen vervangen door de Mobiel Bankieren-app. Uit de voorwaarden bleek dat gebruikers vanaf dit najaar hun app kunnen gebruiken om overschrijvingen die gedaan worden via Mijn ING goed te keuren, ter vervanging van TAN-codes. Nu blijkt dat de functie beschikbaar komt voor de eerste groep klanten van ING. Ben je geselecteerd, dan krijg je vanzelf een bericht in de Mobiel Bankieren-app. Het gaat dus om betalingen die je uitvoert via de computer. Betalingen via de ING-app verlopen altijd al zonder TAN-codes.

TAN-codes vervangen door Mobiel Bankieren-app

Normaal gesproken dien je een zescijferige TAN-code te gebruiken zodra je een betaling verricht via Mijn ING. TAN-codes kun je ontvangen via sms, maar ook nog steeds via een papieren TAN-lijst die per post opgestuurd wordt. De TAN-codes worden nu dus langzaamaan vervangen door gebruik te maken van de Mobiel Bankieren-app van ING. ING zegt op haar website dat gebruikers de komende periode toegang krijgen tot deze nieuwe functie.

ING Mobiel goedkeuren vanaf Mijn ING.

Mobiel goedkeuren met de ING-app werkt als volgt: je maakt gewoon een overschrijving via Mijn ING en plaatst deze in je verzendlijst. Nadat je door gaat in Mijn ING, wordt er een pushbericht verstuurd naar de toestellen waarop de de Mobiel Bankieren-app geïnstalleerd hebt en aangemeld bent met dezelfde rekening. Open het pushbericht en log in met je pincode of vingerafdruk. Daarna verschijnt een venster in beeld waarbij een optelsom gemaakt wordt van alle betalingen die in je verzendlijst geplaatst zijn. Vervolgens tik je op goedkeuren om de betaling te verzenden.

ing-mobiel-goedkeuren

Eerder maakte ING het al mogelijk om iDEAL-betalingen die vanaf een computer gemaakt worden, af te ronden met de Mobiel Bankieren-app. Nu de functie om gewone overschrijvingen goed te keuren ook bij klanten beschikbaar komt, zullen minder mensen gebruikmaken van de zescijferige TAN-codes. Mocht je nog wel gewoon je TAN-codes willen gebruiken, dan kan dat ook nog steeds.

Via: Numrush

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2016, 19:05
Categorie Apps
Onderwerp ing bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.