Videoland met Download to Go.

Films en series offline kijken in Videoland gestart, ook met volwassen content

De Videoland-app voor de iPhone en iPad biedt ondersteuning voor offline kijken onder de noemer Download to Go. Door films en series op je toestel te downloaden, kun je ze ook zonder internetverbinding bekijken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Videoland met Download to Go.
Videoland kondigde eerder al aan dat offline kijken van films en tv-series eraan zat te komen en vandaag is de functie gestart. Met de nieuwste versie van de Videoland-app (link) kun je films en tv-series op je iPhone of iPad downloaden, zodat je ze ook kunt kijken als je even geen internetverbinding hebt. Dit is vooral handig als je op vakantie gaat of op plekken bent waar geen snelle internetverbinding beschikbaar is.

Videoland gestart met offline kijken: Download to Go

Bij de aankondiging van offline kijken met Videoland werd nog gesproken dat voor het einde van het jaar kindercontent offline te bekijken zal zijn en dat dit in de loop van 2017 uitgebreid zou worden met overige films en tv-series. Nu de functie genaamd Download to Go beschikbaar is, blijkt dat zowel series voor kinderen als voor volwassenen te downloaden zijn. De functie is beschikbaar voor alle kinderseries- en films, terwijl bij de content voor volwassenen het bij een deel mogelijk is om dit offline op te slaan. Voor kinderen vind je bijvoorbeeld Spongebob Squarepants, Buurman & Buurman en de nieuwe Sinterklaasserie Sint & Co. Volwassenen kunnen offline kijken naar bijvoorbeeld The New Pope, The Wolf of Wall Street en Zwarte Tulp.

Videoland laat je films offline downloaden.

Mocht je een film of serie willen gaan downloaden, hou dan wel rekening met flink wat vereiste opslagruimte. Een aflevering Spongebob Squarepants vereist zo’n 500MB aan vrije opslagruimte, terwijl The Wolf of Wall Street zo’n 3,3GB aan opslagruimte vereist. Je hebt hierbij niet de keuze voor de beeldkwaliteit van de film of serie. Ter vergelijking: de full-HD-versie van The Wolf of Wall Street neemt via de iTunes Store 6,5GB aan opslagruimte in. Een overzicht van alle gedownloade films en series vind je bij je account.

Om films en tv-series te kunnen downloaden, heb je de nieuwste versie van de Videoland-app nodig, naast een geldig Videoland-abonnement. Ook moet het toestel bijgewerkt zijn naar iOS 10. Mocht je dus nog ergens een oude iPad liggen en die vol willen zetten met Videoland-content, dan moet dit dus minimaal een vierde generatie iPad zijn. Netflix zou ook bezig zijn met het aanbieden van offline kijken, maar dit lijkt alleen beschikbaar te komen voor landen met een lage internetsnelheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2016, 12:29
Categorie Apps
Onderwerpen on-demand, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.