Infuse 5 voor de Apple TV en iOS.

Infuse 5 ondersteunt nu Split View en Picture in Picture, Up Next op Apple TV en meer

Infuse, de handige app om je eigen media af te spelen, heeft een nieuwe versie uitgebracht. Infuse 5 is een aparte download en bevat verbeteringen voor zowel iOS als de tvOS, zoals Split View, Picture in Picture en de nieuwe Up Next-functie voor de Apple TV.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Infuse, de populaire en handige mediaspeler om films en tv-series af te spelen, heeft een nieuwe app uitgebracht. Infuse 5 is geen update van de bestaande Infuse 4, maar is een geheel nieuwe app. Infuse 5 voegt allerlei nieuwe functies toe, zoals Split View en Picture in Picture op de iPad en een nieuwe Up Next-weergave op de Apple TV. Daarnaast wordt cloudstreaming ondersteunt, waardoor je video’s rechtstreeks uit populaire clouddiensten kunt bekijken. En via iCloud worden al je instellingen gesynchroniseerd tussen al je apparaten.

Infuse 5 voor de Apple TV en iOS.

Infuse 5: Split View, Picture in Picture en veel meer

Vooral op de iPad komt een app als Infuse goed van pas en daarom zijn ook de komst van Split View en Picture in Picture welkome toevoegingen. Dankzij Split View kun je Infuse gebruiken naast een andere app, terwijl je met Picture in Picture een video in een venster in de hoek van je iPad-scherm kunt laten afspelen. De Apple TV-versie van Infuse heeft bovendien een nieuwe weergave genaamd Up Next. Bovenin wordt content weergegeven waar je momenteel naar kijkt, terwijl je daaronder films en series vindt die je onlangs toegevoegd hebt.

Handig aan Infuse 5 is bovendien dat instellingen gesynchroniseerd worden via iCloud, ook al je eigen gemaakte correcties voor films en series, zoals titels, artwork en meer van je complete bibliotheek. Deze functie is echter alleen beschikbaar voor Pro-gebruikers van Infuse, net als de nieuwe mogelijkheid om content af te spelen vanaf verschillende clouddiensten. Infuse 5 is namelijk ook te koppelen aan bijvoorbeeld Dropbox, Google Drive en OneDrive, zodat de films die daar opgeslagen staan afgespeeld kunnen worden vanuit Infuse 5.

Infuse 5 voor de Apple TV.

Infuse 5 bevat daarnaast nog veel meer verbeteringen, zoals optimalisaties voor iOS 10. De weergave van de Apple TV-app past zich bovendien aan aan de instelling van je Apple TV zelf. Staat het thema van je Apple TV op donker, dan wordt ook in Infuse de donkere weergave ingeschakeld. Ook is de video playback verbeterd en wordt ondertiteling automatisch gedownload. Op iOS wordt bovendien de document picker ondersteunt, zodat je zelf bestanden kunt toevoegen uit allerlei clouddiensten. Alle overige vernieuwingen en verbeteringen vind je op de website van Infuse. De ontwikkelaar kon alvast beloven dat de zoekfunctie in versie 5.1 aan de app toegevoegd wordt.

Infuse 5 is een nieuwe app

Omdat Infuse 5 een compleet nieuwe app is, zul je je bibliotheek opnieuw moeten toevoegen aan de app. Ook wijzigingen die je eerder aangebracht hebt, moeten opnieuw ingesteld worden als je overschakelt naar Infuse 5. De ontwikkelaar belooft echter dat dit dankzij iCloud in de toekomst niet meer nodig is, omdat alles vanaf nu gesynchroniseerd is.

Infuse 5 is er wederom in meerdere smaken: een gratis versie met in-app aankopen om te upgraden naar de Pro-versie (abonnement voor €7,49 per jaar), of een betaalde versie met eenmalige aankoop van €12,99. Het voordeel van de in-app aankoop van het abonnement is dat dit overgeheveld kan worden naar een eventuele Infuse 6, terwijl de appaankoop voor Infuse 5 alleen geldt voor die specifieke versie en daaropvolgende 5.X-updates. Mocht je het Pro-account eerst willen proberen, dan kan dat een maand lang gratis via de gratis versie van Infuse 5.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2016, 10:08
Categorie Apps
Onderwerp infuse

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.