iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Matchwinner, YouTube Gaming, Vivaldi en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Matchwinner, YouTube Gaming, Vivaldi en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

YouTube Gaming

Iedereen die into gaming is, kan niet misgrijpen met YouTube Gaming. In deze app vind je enkel en alleen YouTube-content dat te maken heeft met de beste videogames. Je kunt in de app live meekijken bij spelers die via YouTube aan het streamen zijn, maar je kunt je ook abonneren op allerlei games en gaming-kanalen. De app heeft een vergelijkbaar design als de standaard YouTube-app, waardoor het meteen vertrouwd aanvoelt. Lees ons artikel over YouTube Gaming.

iDEAL

Dankzij de nieuwe iDEAL-app kun je betalingen verrichten door middel van QR-codes. Deze codes zijn alleen aan te maken door bedrijven met een iDEAL-contract. De app zal voor het eerst gebruikt worden tijdens de Hartweek van de Hartstichting, waardoor je eenvoudig aan de deur geld kunt doneren. Nadat je de code gescand hebt, kom je automatisch terecht bij de mobiel bankieren-app van jouw bank, waarna je de betaling kunt bevestigen. Lees ons artikel over iDEAL.

Streets 3

Street View op je Apple Watch, hoe klinkt jou dat in de oren? Dankzij deze app is het mogelijk, doordat je op de Apple Watch allerlei 360-graden foto’s uit Street View kunt bekijken. Daarnaast is Streets 3 een uitgebreide Street View-app met allerlei iOS 9-functies, zoals Split View en Slide Over op de iPad, Handoff tussen apparaten en nog veel meer. Lees ons artikel over Streets 3.

Vivaldi

Vivaldi is een nieuwe internetbrowser voor de Mac met functies die voor de echte power users handig van pas zullen komen. De browser laat je bijvoorbeeld veel dingen aanpassen, zoals het uiterlijk en de indeling van de app. Bovendien heeft Vivaldi een hoop handige functies om tabbladen handig en snel te ordenen. Ook kun je snel notities maken dankzij de ingebakken functie. Lees ons artikel over Vivaldi

Vivaldi is te downloaden vanaf de website van de maker.

Hub Keyboard

Hub Keyboard is het nieuwste alternatieve toetsenbord van iOS en is afkomstig van Microsoft. Het toetsenbord werkt dan ook nauw samen met Office 365, waardoor hij handig is als je hier een abonnement op hebt. Want dankzij Office 365 stuur je met dit toetsenbord razendsnel links naar allerlei Office-documenten. Ook plak je snel de tekst die je in je klembord hebt staan. Lees ons artikel over Hub Keyboard.

Matchwinner

Voetbalfan? Dan moet je Matchwinner geprobeerd hebben, de nieuwe app van de gelijknamige voetbalquiz. In de app beantwoord je de lastigste voetbalvragen, terwijl je het tegelijkertijd opneemt tegen je vrienden, clubgenoten of mede teamgenoten. De vragen zijn zeer divers en kunnen bijvoorbeeld ook over een historische voetbalfoto gaan. Lees ons artikel over Matchwinner.

ING Mobiel Bankieren

Deze week voegde de ING een handige nieuwe functie toe aan de Mobiel Bankieren-app. In de nieuwste versie is het namelijk mogelijk om zelf een QR-code te creëren, die je vervolgens aan een vriend of vriendin kan laten zien. Hierdoor hoeft hij of zij deze alleen maar te scannen en op versturen te drukken, zodat ze snel geld naar je over kunnen maken. Ook kun je nu in de app spaardoelen instellen voor je Oranje Spaarrekening. Lees ons artikel over ING Mobiel Bankieren.

WhatsApp

WhatsApp is deze week een stuk veiliger geworden. Voor alle apparaten en alle vormen van communicatie is end-to-end-encrdyptie toegevoegd, zodat alles beveiligd is van zender tot ontvanger. Dat wil zeggen dat alleen degene met fysieke toegang tot je toestel de berichten kan bekijken en dat instanties en bedrijven niet mee kunnen lezen. De functie is standaard ingesteld, dus je hoeft er niks voor te doen. Lees ons artikel over WhatsApp.

Infuse

Infuse, de mediaspeler voor de iPhone, iPad, Mac en Apple TV, heeft een update gekregen waar vooral Apple TV-gebruikers wat aan hebben. Zo is het mogelijk om te zien welke video’s je al bekeken hebt. Bovendien is ook te zien hoever je al bent met het kijken van een bepaalde video, rechtstreeks vanuit het hoofdmenu. Bovendien ondersteunt de app nu HD-Audio, waardoor alles een stuk beter moet klinken. Lees ons artikel over Infuse.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.