Vivaldi-internetbrowser.

Vivaldi is een nieuwe webbrowser voor veeleisende gebruikers

Vivaldi is een nieuwe webbrowser voor de Mac met vele opties en mogelijkheden. Zo kun je tabbladen eenvoudig ordenen door ze bij elkaar te plaatsen, terwijl je zelf de indeling en het uiterlijk kan bepalen.

Vivaldi internetbrowser voor de Mac laat je makkelijk notities maken.

Er is een nieuwe browser verschenen, die zowel op de Mac als op Windows en Linux te gebruiken is. Vivaldi was al enige tijd als beta te proberen, maar is vanaf nu officieel in versie 1.0 vrijgegeven voor iedereen. De webbrowser beschikt standaard over heel veel extensies en is geschikt voor de echte power users, omdat je veel onderdelen van de browser zelf kunt indelen.

Vivaldi is nieuwe browser van ex-CEO van Opera

Vivaldi is gemaakt door voormalig CEO Jon von Tetzchner van de Opera-browser. Hij stapte uit onvrede op bij dit bedrijf. De nieuwe browser Vivaldi draait op de WebKit-engine en is gebaseerd op Chromium, dat ook de basis vormt voor Google Chrome. Bij het opstarten van Vivaldi krijg je direct enkele keuzes voor het uiterlijk van de browser. Zo kun je zelf de vormgeving kiezen, terwijl ook de plek van de tabbalk zelf kunt bepalen. Bovendien past de kleur van Vivaldi zich aan aan de desbetreffende internetpagina. Voor iCulture kleurt de bovenste balk bijvoorbeeld grijs.

Vivaldi internetbrowser laat je het uiterlijk aanpassen.

Standaard zijn er al een hele hoop snelkoppelingen ingebouwd die je met toetsencombinaties kunt bereiken en bovendien kun je zelf nieuwe snelkoppelingen aanmaken en filteren. Handig is bijvoorbeeld ook dat je tabbladen kunt opstapelen, zodat het browsen een stuk overzichtelijker moet worden. Op deze manier plaats je tabbladen bij elkaar, zodat je sneller en makkelijker kunt wisselen tussen de openstaande pagina’s.

Vivaldi heeft ook de mogelijkheid om notities te maken, rechtstreeks in de browser. Met een snelle toetsenbordkoppeling (of een klik in het linker paneel), open je de mogelijkheid om notities te maken. Je kunt hier vrijuit tekst typen, maar ook afbeeldingen en bijlages toevoegen. De notities zijn niet gekoppeld aan de desbetreffende pagina, zodat je ze te allen tijde kunt raadplegen.

Vivaldi is gratis beschikbaar voor de Mac, Windows en Linux. Je kunt de internetbrowser downloaden via de website van Vivaldi.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2016, 11:39
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen browser, opera, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.