Telegram 4.5.

Telegram laat je nu berichten opslaan en is aangepast voor iPhone X

De populaire chatapp Telegram heeft een update gekregen. Met ingang van versie 4.5 kun je complete foto-albums versturen en berichten apart opslaan. Ook is de app bijgewerkt voor de iPhone X.

De populaire chatapp Telegram is vandaag bijgewerkt met een grote nieuwe update. Versie 4.5 voegt niet alleen nieuwe functies toe, zoals het versturen van foto-albums en het opslaan van berichten, maar is ook aangepast voor de iPhone X. Hierdoor staan knoppen en andere elementen niet meer in de weg.

Telegram klaar voor iPhone X

Gebruikers van Telegram met een iPhone X zullen gemerkt hebben dat de chatapp niet helemaal prettig werkte. Hoewel er geen zwarte balken weergegeven werden, stonden sommige onderdelen in de weg. Het stuk rondom de ‘notch’ zag er nogal lelijk uit en ook onderin stonden knoppen vrij dicht tegen de schermrand en de ‘indicator’ aan. In deze nieuwe versie zijn dit soort oneffenheden opgelost, zodat Telegram prima werkt op de iPhone X. Bovendien wordt Face ID ondersteund om je chats te vergrendelen.

Telegram 4.5.

Albums versturen en berichten bewaren
Voor mensen zonder een iPhone X is er echter ook nog genoeg nieuws te ontdekken in Telegram 4.5. Allereerst is er nu de mogelijkheid om meerdere foto’s tegelijk in een album te sturen. Elk album kan maximaal tien foto’s of video’s bevatten. Dit zorgt er ook voor dat je als ontvanger slechts één notificatie krijgt, in plaats van allerlei individuele meldingen. Je kan zelf ook bepalen in welke volgorde de foto’s verstuurd worden.

Foto-albums versturen in Telegram.

Als er berichten zijn die je wil bewaren, dan kan dat in Telegram nu ook. Door een bericht ingedrukt te houden en te tikken op Doorsturen, vind je bovenaan de optie Bewaarde berichten. Als je ze hier opslaat, kun je ze altijd makkelijker terugvinden. Bij elk bericht vind je vervolgens een knop, waarmee je direct naar het bijbehorende gesprek kan gaan.

Tot slot zijn er nog andere kleinere wijzigingen gedaan. De zoekfunctie is bijvoorbeeld verbeterd en beheerders van een kanaal kunnen nu een bericht vastzetten, die altijd bovenaan komt te staan. Ook is het instellingenmenu opnieuw vormgegeven, zodat je makkelijker je weg vindt tussen alle opties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2017, 13:06
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.