Animoji Grammy Awards

Zing mee met Childish Gambino en Migos in Apple’s nieuwste animoji-spotjes

Apple legt in de nieuwste iPhone X-reclames volop de nadruk op animoji. Op de maat van Childish Gambino's ‘Redbone‘ zien we de eenhoorn en het buitenaardse wezen uit hun dak gaan.

Reclamespotjes voor de Grammy Awards

Met de iPhone X-reclames probeert Apple steeds weer een ander accent te leggen, maar in feite draait het toch vaak om de portretbelichting en de animoji. Zo ook bij deze nieuwe spotjes, waarin de Grammy-genomineerden Childish Gambino en Migos de muziek leveren. De eerste spot toont de eenhoorn en alien, op de muziek van Childish Gambino, terwijl je in het tweede spotje de animoji van hond en drol uit hun dak ziet gaan op ‘Stir Fry’ van Migos.

De spotjes zijn bedoeld voor de Grammy-awards en zullen worden afgespeeld na de optredens van de artiesten, op 28 januari. Wil je ook dergelijke filmpjes maken? In een eerder artikel over animoji karaoke kon je lezen dat je daarvoor speciale software nodig hebt. Normaal gesproken mogen de animoji-filmpjes niet langer dan 10 seconden zijn.

Apple geeft dan ook toe dat de video ‘professioneel geanimeerd’ is en noemt ook de tijdslimiet van 10 seconden. De twee spotjes met raptrio Migos en Childish Gambino duren maar liefst 60 seconden. Het spotje ‘Amigos’ zal meteen na de uitreiking van Best Rap Album te zien zijn, de categorie waarin Migos is genomineerd.

In iOS 11.3 komen nog meer animoji-karakters beschikbaar, waaronder een draak en een skelet. Deze versie wordt nu getest door ontwikkelaars en publieke betatesters en komt rond maart 2018 beschikbaar voor iedereen. Rond dezelfde tijd zou Apple ook de iPhone SE 2, de eerste nieuwe iPhone van 2018, introduceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2018, 9:33
Categorie Apple
Onderwerp animoji
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Animoji

Animoji zijn bewegende gezichtjes van bekende emoji. Je vindt ze in iMessage in de Berichten-app. De Animoji maken gebruik van de TrueDepth-camera en volgen je gezichtsuitdrukking. Je gebruikt ze door een opname te maken, waarna ze de bewegingen van je mond volgen. Er zijn ook stilstaande stickers en je kan je eigen variant maken in de vorm van een Memoji.

Animoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.