angela-ahrendts

Apple’s retailbaas praat over toekomst en ontwikkelingen in de Apple Stores

Angela Ahrendts heeft gesproken over de toekomst en ontwikkelingen van de Apple Stores. Zo wordt er gewerkt aan een echte Apple Music-ervaring in de Apple Stores.

angela-ahrendtsAngela Ahrendts, de retailbaas van Apple die tegenwoordig de leiding heeft over alle Apple Stores, heeft zich uitgelaten over de toekomst van de online en offline winkels. Tijdens het Fast Company Innovation Festival praatte ze over toekomstige ontwikkelingen in de Apple Stores en de vernieuwde displays voor accessoires.

Apple Music-ervaring in Apple Stores
Angela Ahrendts ziet de Apple Stores als een eigen product van Apple. De Apple Store wordt net als de iPhone en Mac steeds aangepast aan nieuwe wensen en ontwikkelingen binnen Apple. In samenwerking met Jimmy Iovine en Eddy Cue kijkt Ahrendts bijvoorbeeld hoe Apple Music in de Apple Stores voor het voetlicht kan worden gebracht. En samen met Apple’s softwarebaas Craig Federighi denkt ze na over programmeerworkshops voor de Apple Store.

uppereastside_apple_store

Nieuwe inrichting voor Apple Stores

Recent is Apple begonnen met een nieuwe inrichting voor de Apple Stores. De in september geopende Apple Store in Brussel is de eerste winkel met deze nieuwe inrichting. In de pas geopende stores in Dubai en Abu Dhabi is een soortgelijke inrichting met bomen en veel hout te herkennen.

Bij de nieuwe inrichting zijn de accessoires op een nieuwe manier tentoongesteld, waardoor het schap niet vol staat met doosjes. Intern wordt dit bij Apple ‘The Avenue’ genoemd. Volgens Ahrendts krijg je hiermee het idee dat je door een kleine winkelstraat loopt en naar etalages kijkt. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat er in de nieuwe winkels bomen geplaatst zijn.

Frisse wind door komst van nieuwe retailbaas
Dankzij de komst van Ahrendts zijn er een aantal dingen veranderd. De nieuwe retailbaas is vaak in de winkels te vinden, om een praatje te maken met medewerkers en klanten, voornamelijk bij winkelopeningen. Ze maakt ook een wekelijkse 3 minuten durende video voor het Apple Store-personeel, waarin ze de medewerkers bijpraat over nieuwe ontwikkelingen.

Toch gaat niet alles in de Apple Stores op de schop. De bekende houten tafels zullen blijven. Ze maken al jarenlang deel uit van het interieur.

Zo zag de eerste Apple Store eruit

In onderstaande historische video geeft Steve Jobs zelf een rondleiding door de eerste Apple Store, die in een buitenwijk van Washington DC werd geopend:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2015, 13:33
Categorie Apple
Onderwerpen angela ahrendts, apple store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.