uppereastside_apple_store

Apple Store krijgt minder accessoires, in standaard doosjes

Apple wil minder aanbod aan accessoires in de Apple Store. Opvallend is dat de verpakkingen straks mede ontworpen zijn door Apple - zelfs bij merken als Logitech en Mophie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De collectie accessoires in de Apple Store wordt binnenkort een stuk kleiner. Volgens nieuwe geruchten gaan de Apple Stores minder accessoires verkopen. De accessoires die nog wel in de rekken liggen, zitten verpakt in doosjes die in overleg met Apple zijn ontworpen. Het gaat bijvoorbeeld om de Mophie Juice Pack-batterijhoezen en het Logitech iPad Keyboard.

uppereastside_apple_store

Doosjes ontworpen door Jony Ive

Apple wil meer inspraak wat accessoires betreft. De accessoires die via de Apple Store worden verkocht, moeten binnenkort aan hogere eisen voldoen. Het afgelopen halfjaar zou Apple samen met accessoirefabrikanten hebben gewerkt aan de nieuwe verpakkingen. Die lijken sterk op de verpakkingen die Apple voor de eigen producten gebruikt. De afbeeldingen zijn wat onscherp, maar geven een goede indruk hoe de doosjes eruit komen te zien.

verpakking-tech21-nieuw

Incase, Mophie en Logitech doen mee

Dit blijkt uit een memo die Apple naar medewerkers van de Apple Stores heeft gestuurd. Daarin wordt aangekondigd dat de nieuwe verpakkingen eraan komen. Fabrikanten die meedoen zijn Tech21, Sena, Incase, Mophie, Logitech en Life Proof. Accessoires van deze fabrikanten zijn nu al in de Apple Store te koop. De veelal witte verpakkingen passen goed bij de doosjes van de iPhone, Apple Watch en Mac.

verpakkingen-mophie-logitech

Andere inrichting in Apple Stores

Apple zal in de toekomst met nog meer accessoiremakers samenwerken om de verpakking aan te passen. Apple gaat ook de Apple Store-inrichting aanpassen, vooral wat het verkopen van accessoires betreft. In plaats van stapels verpakkingen krijg je straks alleen nog het uitgepakte product te zien. Wil je het product kopen, dan vind je de voorraad achter een hendel. In de Apple Store in Upper East Side in New York is de nieuwe inrichting al te zien. Deze nieuwe inrichting is ontworpen door Jony Ive en het nieuwe hoofd retail, Angela Ahrendts.

apple-store-ues-kast-met-hoofdtelefoons

Update 7 juli: Apple benadrukt nu ook in een nieuwe campagne, dat diverse hoesjes die in de Apple Store verkocht worden, uitvoerig getest zijn. Topkwaliteit dus, probeert Apple ons wijs te maken.

passende-bescherming-apple-store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2015, 22:01
Categorie Apple
Onderwerpen accessoire, apple store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.