iPhone Siri activeren

Alle vragen die Siri kan beantwoorden op een rijtje gezet

Wat kun je Siri vragen? Deze website zet alle Siri-vragen op een rij, zodat je weet wat Apple's spraakassistent voor jou kan betekenen.
Erwin Siekman - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-gebruikers die Siri dagelijks gebruiken, weten dat de virtuele assistent van Apple in de loop der jaren steeds meer vragen kan beantwoorden. Mocht je niet precies weten wat Siri voor je kan betekenen, dan is er nu Hey-Siri.io).


Als je Siri voor de eerste keer gebruikt, laat de assistent een aantal voorbeelden van vragen zien die je Siri kan stellen. De voorbeeldvragen zijn natuurlijk leuk om een keer uit te proberen. Een gesprekje voeren met Siri heeft iedereen op deze manier wel eens geprobeerd. Maar de website Hey-Siri laat je exact zien wat je allemaal Siri kan vragen, om zo het maximale uit de assistent te halen.

standaard-vragen-siri standaardvragen-siri

Wat kan je Siri vragen? 447 voorbeelden

De maker heeft alle vragen gesorteerd onder verschillende categorieën zoals: Berekeningen, HomeKit, Kaarten en Vertalen. Maar ook voor de minder ‘sirieuze’ vragen zijn er categorieën, namelijk: Keuzes en Grappig.

De website Hey-Siri.io

De website Hey-Siri.io

Enig nadeel is dat je de vragen wel moet vertalen naar Nederlands. Je kan op de website namelijk alleen voor Engels en Duits kiezen. De site zegt 447 commando’s te hebben met 1117 variaties, verdeeld over 35 categorieën. De meeste commando’s zijn ook gewoon in het Nederlands uit te voeren, maar het kan zijn dat de Nederlandse Siri een paar van deze commando’s niet kan uitvoeren.

Statistiek van Hey-Siri.io

Siri naar de Mac

In het najaar komt Siri naar de Mac. Ook daar heeft de maker van de website al rekening mee gehouden. In de instellingen die je bovenaan de site kunt vinden, staat een optie om de vragen te bekijken die je straks aan Siri kunt stellen op je Mac.

Ben je op zoek naar grappige vragen aan Siri, dan hebben we ruim 50 voor je op een rijtje gezet. Bij elke vraag krijg je een bijdehand of gevat antwoord terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.