Alle vragen die Siri kan beantwoorden op een rijtje gezet

Wat kun je Siri vragen? Deze website zet alle Siri-vragen op een rij, zodat je weet wat Apple's spraakassistent voor jou kan betekenen.
Erwin Siekman - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-gebruikers die Siri dagelijks gebruiken, weten dat de virtuele assistent van Apple in de loop der jaren steeds meer vragen kan beantwoorden. Mocht je niet precies weten wat Siri voor je kan betekenen, dan is er nu Hey-Siri.io).


Als je Siri voor de eerste keer gebruikt, laat de assistent een aantal voorbeelden van vragen zien die je Siri kan stellen. De voorbeeldvragen zijn natuurlijk leuk om een keer uit te proberen. Een gesprekje voeren met Siri heeft iedereen op deze manier wel eens geprobeerd. Maar de website Hey-Siri laat je exact zien wat je allemaal Siri kan vragen, om zo het maximale uit de assistent te halen.

standaard-vragen-siri standaardvragen-siri

Wat kan je Siri vragen? 447 voorbeelden

De maker heeft alle vragen gesorteerd onder verschillende categorieën zoals: Berekeningen, HomeKit, Kaarten en Vertalen. Maar ook voor de minder ‘sirieuze’ vragen zijn er categorieën, namelijk: Keuzes en Grappig.

Bekijk ook

Siri: het complete overzicht van Apple's spraakassistent

Met Siri geef je spraakopdrachten aan de iPhone, iPad en andere apparaten. Siri spreekt Nederlands, kan vragen beantwoorden, informatie opzoeken, apparaten bedienen en zelfs grapjes maken. Wat kun je er nog meer mee? Dat lees je in deze Siri-uitleg!
De website Hey-Siri.io

De website Hey-Siri.io

Enig nadeel is dat je de vragen wel moet vertalen naar Nederlands. Je kan op de website namelijk alleen voor Engels en Duits kiezen. De site zegt 447 commando’s te hebben met 1117 variaties, verdeeld over 35 categorieën. De meeste commando’s zijn ook gewoon in het Nederlands uit te voeren, maar het kan zijn dat de Nederlandse Siri een paar van deze commando’s niet kan uitvoeren.

Statistiek van Hey-Siri.io

Siri naar de Mac

In het najaar komt Siri naar de Mac. Ook daar heeft de maker van de website al rekening mee gehouden. In de instellingen die je bovenaan de site kunt vinden, staat een optie om de vragen te bekijken die je straks aan Siri kunt stellen op je Mac.

Bekijk ook

macOS Sierra 10.12: het complete overzicht

Alles over macOS Sierra 10.12 voor de Mac, dat in 2016 beschikbaar kwam voor iMac en MacBooks. Lees over de Sierra functies, release, nieuws en meer.

Ben je op zoek naar grappige vragen aan Siri, dan hebben we ruim 50 voor je op een rijtje gezet. Bij elke vraag krijg je een bijdehand of gevat antwoord terug.

Bekijk ook

Humor: De grappigste Siri vragen en antwoorden in het Nederlands

Welke grappige vragen kun je aan Siri stellen? Ontdek de humoristische kant van de assistent op je iPhone met dit overzicht van grappige Siri-vragen en antwoorden. Met Siri is het altijd lachen.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.