iPhone SE review iCulture: speakergaatjes aan de onderkant

Apple werkt aan microspeaker voor steeds compactere iPhone

Apple wil haar apparaten nog kleiner maken, maar de huidige speaker is daarbij een beperking. Daarom heeft Apple een compactere speaker met andere componenten bedacht.

Apple heeft een patent ingediend voor een nieuwe microspeaker die gebruikt kan worden voor de steeds kleiner wordende apparaten van het bedrijf. Het patent, genaamd ‘Halbach Array Audio Transducer’, doelt met name op de iPhone.

iPhone SE review iCulture: speakergaatjes aan de onderkant

iPhones in de toekomst nog dunner dankzij nieuwe microspeaker

Sinds de allereerste iPhone uitkwam is het toestel met de jaren steeds kleiner en dunner geworden. Daardoor is er echter ook steeds minder ruimte voor een goede speaker in de telefoon, dus besloot Apple een nieuwe te ontwikkelen.

Het patent is behoorlijk technisch opgeschreven, maar het komt er in feite op neer dat de speaker met de nieuwe werkwijze dunner gemaakt kan worden. Als gevolg daarvan kan ook een iPhone of een ander apparaat van Apple compacter worden.

Speaker wordt kleiner

Normale speakers hebben een spreekspoel onder een membraan zitten, in de ruimte van een zogenoemde magnetische rendementsstructuur. Maar hierbij wordt er ruimte in beslag genomen door de magnetische structuur die nodig is om het magnetische veld rondom te spreekspoel te leiden. Daardoor is het moeilijk om de luidspreker minder dik te maken.

In het patent stelt Apple echter voor om die magnetische structuur en de spiraalvormige spreekspoel te verwijderen. De speaker zou daardoor minder dik kunnen worden en de telefoon kan zo dus ook smaller gemaakt worden. De spreekstoel wordt in dit geval geïntegreerd langs een oppervlakte van het diafragma. Daarnaast wordt deze zo geconfigureerd dat hij kan interacteren met een magnetisch veld dat geproduceerd wordt een magnetische matrix.

Patent Apple speaker

Het patent werd al in september 2015 ingediend en het kan dus betekenen dat toekomstige apparaten van Apple nog dunner worden. Welk toestel de nieuwe speaker als eerste meekrijgt, is echter niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2016, 15:00
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone, patent, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.