AirPort router

Alles is op: AirPorts nu echt uitverkocht in de Apple Store

Wilde je nog een AirPort in huis halen, dan zit er niets anders op dan bij andere winkels langsgaan. In de online Apple Stores in Nederland en België zijn de basisstations vanaf nu niet meer verkrijgbaar, nadat Apple eerder aankondigde er definitief mee te zullen stoppen.

Het is nu echt afgelopen met de AirPorts: de voorraden slonken de afgelopen weken al gestaag, nadat Apple aankondigde met de AirPorts te zullen stoppen. In de Apple Stores zijn ze vanaf nu niet meer verkrijgbaar. Je kunt nog wel korte tijd via de Google-cache kijken hoe de pagina’s eruit zagen, maar dat duurt niet lang meer. De bestaande voorraad werd de afgelopen tijd nog verkocht. Gelukkig hoef je niet mis te grijpen, want bij Coolblue, Bol.com en Media Markt is nog steeds voorraad te vinden – voor zolang het duurt.

AirPort router

Apple heeft niet aangegeven hoeveel stuks er nog op voorraad zijn in fysieke Apple Stores zelf, maar je hebt meer kans om het bij andere winkels te proberen. Apple is in plaats daarvan overgestapt op de verkoop van Linksys Velop-meshsystemen. Ook op het gebied van mesh-systemen zijn er genoeg ontwikkelingen. Zo kondigde Netgear onlangs aan dat ze het Orbi-assortiment hebben uitgebreid met een mesh modem- en router-combinatie. Er zit een Docsis 3.0 kabelmodem ingebouwd en volgens Netgear is dat de eerste in z’n soort.

Netgear Orbi kabelmodem

EasyMesh

Ook komt de EasyMesh-standaard eraan, waarmee het makkelijker wordt om mesh-units van verschillende merken te combineren. Nu zit je nog vast aan de units van één fabrikant, als je je netwerk wilt uitbreiden. Met routers die voor EasyMesh geschikt zijn krijg je het effect van één naadloos netwerk, aldus de Wi-Fi Alliance. Je kunt routers van verschillende fabrikanten combineren en het later uitbreiden. Er is alleen nog niet bekendgemaakt welke fabrikanten de standaard gaan ondersteunen. Overweeg je een mesh-systeem, dan zou je eens kunnen kijken naar het aanbod van Linksys Velop, Netgear Orbi, Google WiFi en Ubiquity AmpliFi, onder andere.

Eerder publiceerden we een overzicht van alternatieven voor de AirPort Express voor draadloze speakers. Ook legden we uit waar je op moet letten bij het kiezen van een Wi-Fi-router.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2018, 21:07
Categorie Accessoires
Onderwerp airport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.