Everyone Can Code leerlingen met beperking

Everyone Can Code is er nu ook voor leerlingen met een beperking

Apple had geen betere dag kunnen uitkiezen voor de aankondiging van Everyone Can Code voor leerlingen met een beperking. Ook heeft het bedrijf de website helemaal aangepast om Global Accessibility Awareness Day (#GAAD) te vieren.

Global Accessibility Awareness Day

Het is vandaag Global Accessibility Awareness Day, wat inhoudt dat er extra aandacht is voor het toegankelijk maken van technologie met een beperking. Het is daarom niet gek dat Apple vandaag heeft uitgekozen om bekend te maken het Everyone Can Code-programma beschikbaar komt voor leerlingen die blind of doof zijn of te maken hebben met een andere lichamelijke beperking. Acht scholen beginnen dit najaar met het speciale programma.


Everyone Can Code leerlingen met beperking

Everyone Can Code met een beperking

De slogan Everyone Can Code wordt met het nieuwe lesprogramma wel heel letterlijk genomen: echt iedereen kan nu leren programmeren. Het nieuwe lesprogramma werd al getestop de Texas School of the Blind and Visually Impaired. Volgens de schoolbegeleider van het project werd het programma goed ontvangen. En nu wordt het programma dus uitgebreid naar andere scholen, aanvankelijk ook alleen in de VS, maar hopelijk later ook in Europa.

Everyone Can Code blinde en dove leerlingen

Aanpassingen website
Apple doet nog meer met Global Accessibility Awareness Day. Er zijn diverse sessies over toegankelijkheid en de website is er vandaag speciaal voor aangepast. Op de homepage zie je een aantal features voor mensen met een beperking. Ook staat er een wat diepgaander artikel op de website over deze features. Aan de hand van foto’s en video’s kun je zien hoe opties zoals VoiceOver, Zoomen en het Vergrootglas werken.

In ons artikel over Toegankelijkheids-instellingen in iOS vind je meer informatie over deze features.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2018, 19:18
Categorie Apple
Onderwerpen handicap, swift, toegankelijkheid
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.