Apple brengt beveiligingsupdate uit voor AirPort Express, Extreme en Time Capsule

Apple heeft een firmware-update uitgebracht voor twee AirPort-modellen en de Time Capsule. Alle producten zijn niet meer in productie, maar worden nog wel veel gebruikt. Het gaat om beveiligingsupdates.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nog geen maand geleden bracht Apple ook al een beveiligingsupdate uit voor de nieuwere modellen die al op versie 7.9.1 zitten. Nu is er ook een update voor de oudere AirPort-modellen, die een update krijgen naar versie 7.8.1. Wat er zoal in zit wordt uitgelegd in een supportdocument bij Apple.


Het is bedoeld voor de oudere 802.11n AirPort basisstations die sinds 2007 op de markt worden gebracht. De update is bedoeld voor alle oudere modellen, waaronder de AirPort Express, AirPort Extreme en AirPort Time Capsule. Zie je de update niet? Dan heb je wellicht een nieuwer model dat al op 7.9.1 draait.

AirPort updaten

Updaten doe je via de AirPort Utility-app op je Mac, iPhone of iPad. Heb je moeite met updaten, dan vind je hier instructies hoe het werkt. Apple maakt zelf geen AirPorts meer, maar raadt aan om de Linksys Velop te kopen. Dit zijn mesh-gebaseerde routers waarvan je een paar verspreid over je huis kunt plaatsen voor dekking tot in elke uithoek. Google heeft nog wel eigen WiFi-routers.

Bekijk ook

Apple AirPort: alles over de verschillende AirPorts van Apple

Apple AirPorts zijn routers die je kunt gebruiken om je Wi-Fi-bereik in huis te vergroten. In dit artikel leggen we uit welke modellen AirPorts er zijn, wat de verschillen zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Apple heeft aangegeven met de AirPorts te zullen stoppen. Is het dan nog verstandig een AirPort te kopen?

Tipgever: Pieter, bedankt!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 20 juni: We hebben in het artikel verduidelijkt dat de update alleen voor oudere modellen is. Nieuwere modellen zitten al op 7.9.1.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 juni 2019 om 7:45
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.