Airbridge: draadloos iOS mirroring op een tv zonder AirPlay

De Airbridge is een nieuw accessoire waarmee je draadloos het beeld van je iPhone op een televisie, een beamer of een andere iDevice kunt laten zien. Hiervoor heb je geen apart draadloos netwerk nodig.

Airbridge 1De Airbridge is een nieuw accessoire op Kickstarter dat je kunt aansluiten op je iPhone, iPad of iPod touch, zodat je het scherm draadloos op een beamer, televisie of andere iDevice kunt laten zien. Hierdoor is de Airbridge een alternatief op de Apple TV, die je met behulp van AirPlay Mirroring iets soortgelijks kunt laten doen.

De Airbridge bestaat uit twee losse apparaten: een connector en een hub. Je sluit de connector aan op de 30-pin-connector van je iDevice, waarna je de hub aan een televisie, een beamer of een monitor hangt. Vervolgens wordt het scherm van je iPhone getoond op het beeld dat is aangesloten op de Airbridge. De Airbridge is in feite een draadloze variant van de Apple Digital AV Adapter.

Airbridge 2Omdat de Airbridge zijn eigen draadloze netwerk creëert, heb je geen router van een ander netwerk nodig zoals bij AirPlay wel het geval is. Hierdoor is het hulpmiddel handig wanneer je bijvoorbeeld met je iPhone een presentatie wil geven op een plek waar je geen toegang tot het netwerk hebt.

Een app zal het mogelijk maken om onder andere bestanden uit te wisselen met andere iOS-apparaten die met hetzelfde draadloze netwerk zijn verbonden. Ook dit kan via het netwerk dat de Airbridge zelf genereert.

Er zijn twee varianten op de Airbridge. De Airbridge Lite bevat een HDMI en een video/audio 3,5 mm-aansluiting, terwijl de Airbridge Pro daar bovenop ook USB 3.0- en VGA-aansluitingen heeft. De Pro-versie kan ook de Airbridge-app gebruiken om je scherm op hooguit tien iDevices te laten zien. Nog een bijkomend voordeel is dat de Airbridge Pro een video-opname van je iPhone-scherm kan maken, die automatisch wordt opgeslagen op een usb-stick.

Airbridge 3

Om het scherm van je iDevice met de Airbridge via iOS mirroring te tonen, heb je een iPhone 4S, iPad 2 of derde generatie iPad nodig. voor apparaten zonder iOS mirroring kun je video out gebruiken. Let wel dat dit beperkt is tot de originele iPad en de iPhone 4. Andere iDevices worden niet ondersteund.

Ben je er vroeg bij, dan kun je een Airbridge Lite kopen voor 119 dollar (inclusief verzendkosten). Later zal hij worden verkocht voor 145 dollar. Dit is hetzelfde bedrag dat je als vroege vogel voor de Airbridge Pro moet neerleggen. Deze pro-versie kost later 195 dollar.

De Airbridge gebruikt in de eerste plaats de 30-pins connector. Zodra Apple de iPhone 5 heeft aangekondigd is het volgens de maker echter makkelijk om hem compatibel met de nieuwe dockconnector te maken. het zal mogelijk zijn om de aansluiting van de Airbridge om te wisselen met een nieuwe speciaal voor de iPhone 5.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 17:27
Categorie Accessoires
Onderwerpen airplay, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.