Eerste ondersteuning voor vliegtickets ontdekt in Passbook

Passbook blijkt in Australië al te werken. Een klant van Virgin Australia kon op een iPhone met iOS 6 alvast zijn instapkaart in Passbook opslaan. De website van Virgin herkende al iOS 6.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

boarding airlineDe Australische luchtvaartmaatschappij Virgin Australia biedt al ondersteuning voor Apple’s Passbook. Dat blijkt uit een artikel bij Australian Business Traveler. Mensen met een iOS 6-apparaat kunnen hun instapkaarten opslaan op hun iPhone zodra ze een ticket hebben gekocht. Een lezer van het blad vertelde dat hij al kon inchecken met zijn iPhone, waarop een betaversie van iOS 6 staat. De iPhone herkende de mobiele incheckpoging en bood aan om de instapkaart in de Passbook-app op te slaan.

De pop-up is niet afkomstig uit iOS 6, maar van de website van de luchtvaartmaatschappij. Deze website herkent blijkbaar al dat de gebruiker (in dit geval Shaun Lorrain) een iPhone met iOS 6 gebruikt. Het lijkt erop dat op korte termijn andere luchtvaartmaatschappijen en bedrijven van start kunnen gaan met de ondersteuning voor Passbook. Omdat websites niet onder controle van Apple staat, kunnen bedrijven hun websites nu al aanpassen. Passbook doet dienst als een virtuele portefeuille, waarin je klantenkaarten, vliegtickets en andere tickets kunt opslaan. Naast het opslaan van pasjes kan de app ook waarschuwen als een vlucht is vertraagd of als een concert is afgelast. Je krijgt dan een melding op het scherm en de informatie van bijvoorbeeld van de instapkaart wordt realtime bijgewerkt.

Mocht je dergelijke Passbook-ondersteuning al bij Nederlandse/Belgische bedrijven of luchtvaartmaatschappijen hebben gemerkt, dan horen we dat natuurlijk graag!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 17:30
Categorie iOS
Onderwerpen passbook, vliegtuig, vliegveld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.