‘Nieuwe iPods verwacht op 12 september, eerste details bekend’

Op 12 september wordt niet alleen een nieuwe iPhone aangekondigd, maar ook een reeks iPods. Dat meldt 9to5mac. De iPod touch krijgt een nieuw uiterlijk en komt in meerdere uitvoeringen beschikbaar, de iPod nano zal waarschijnlijk in één uitvoering te krijgen zijn.

ipod touch wit 2011
Dat er een nieuwe iPhone aankomt, daarvan zijn de meeste mensen wel overtuigd. Maar volgens bronnen van de website 9to5mac komen er ook nieuwe modellen van de iPod touch, iPod nano en iPod shuffle aankomen op 12 september.


Wat de iPod touch betreft: daar zijn de meest interessante vernieuwingen te vinden. De huidige iPod touch is in drie prijsklassen verkrijgbaar en is gebaseerd op een design dat nog uit 2010 dateert. Dit jaar gaat Apple een nieuw design uitbrengen voor de twee duurste modellen. De goedkoopste iPod touch houdt het vertrouwde uiterlijk, maar is wel op een aantal punten getweakt. Daarbij kun je denken aan een nieuwe dockconnector of iets minder spectaculairs: iOS 6 voorgeïnstalleerd. De twee duurdere modellen gaan $299 en $399 kosten en krijgen een ander uiterlijk. De huidige opslagcapaciteit van 32GB en 64GB blijft waarschijnlijk gehandhaafd.

Opvallend is dat deze twee duurdere iPods in meerdere variaties beschikbaar komen. Het zou daarbij kunnen gaan om meerdere kleuren, maar dat is niet zeker. De iPod nano heeft een nieuwe codenaam gekregen ten opzichte van het model van vorig jaar, wat kan wijzen op wat meer veranderingen in design en componenten. De iPod nano van 2011 kreeg geen nieuw uiterlijk en hield ook vrijwel dezelfde codenaam; er kwam alleen een A achter de naam. Eerder werd gesuggereerd dat de iPod nano een langer uiterlijk krijgt, met geïntegreerde Wi-Fi. Hij zou leverbaar zijn in acht kleuren, maar in slechts één uitvoering. Nu is de duurste iPod nano een 16GB-exemplaar met een prijs van €149. De prijs van de nieuwe iPod nano zal waarschijnlijk rond datzelfde niveau liggen.

ipod nano rendering nieuw 2012

De iPod shuffle zal volgende week ook een vernieuwingsbeurt krijgen. Er wordt gerekend op het huidige prijsniveau van 49 euro. Grote veranderingen in het uiterlijk worden niet verwacht. Momenteel is de iPod shuffle verkrijgbaar in vijf kleuren, maar volgens de geruchten worden het straks acht kleuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.