Met AirBar kun je de MacBook Air met handgebaren bedienen

Met de AirBar kun je je MacBook Air voortaan met handgebaren bedienen. Je kunt er zelfs mee schilderen op het MacBook-scherm.

Met AirBar kun je je MacBook Air met handgebaren besturen. Neonode bracht de AirBar-dongle eerder voor Windows-computers uit; nu is er ook een versie die is aangepast voor de 13-inch MacBook Air. De magnetische strip sluit je aan op de standaard USB-poort van de MacBook. Je hoeft zelfs geen extra software te installeren om AirBar te kunnen gebruiken.


AirBar op de MacBook Air

AirBar: MacBook bedienen met handgebaren of penseel

Nadat je de AirBar op de USB-poort hebt aangesloten wordt het accessoire meteen herkend en geactiveerd. Ze gebruiken daarvoor de zogenaamde zForce AIR-technologie. Dit houdt in dat er een onzichtbare lichtbundel over het scherm van de MacBook wordt geprojecteerd, die je handbewegingen detecteert. Om vlekken op je scherm te voorkomen kun je gebruik maken van handschoenen of penselen. Je kunt ermee vegen, scrollen, knijpen en zoomen.

AirBar zwart

Neonode verkoopt de nieuwe AirBar alleen voor de 13-inch MacBook Air. Dat heeft ermee te maken dat de rand onder het scherm voldoende breed moet zijn, namelijk minstens 17mm. Bij de nieuwere 12-inch MacBook is het te smal en bovendien heb je op die laptop geen standaard USB-A-poorten. De AirBar voor de MacBook is gemaakt van geborsteld aluminium, terwijl de exemplaren voor Windows-laptops ook in zwart verkrijgbaar zijn (zie foto). Je betaalt er vanaf begin maart $99 voor en je kunt je bestelling plaatsen via eigen website of via Amazon.

https://www.youtube.com/watch?v=qWjrTMLRvBM

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.