AirBar op de MacBook Air

Met AirBar kun je de MacBook Air met handgebaren bedienen

Met de AirBar kun je je MacBook Air voortaan met handgebaren bedienen. Je kunt er zelfs mee schilderen op het MacBook-scherm.

Met AirBar kun je je MacBook Air met handgebaren besturen. Neonode bracht de AirBar-dongle eerder voor Windows-computers uit; nu is er ook een versie die is aangepast voor de 13-inch MacBook Air. De magnetische strip sluit je aan op de standaard USB-poort van de MacBook. Je hoeft zelfs geen extra software te installeren om AirBar te kunnen gebruiken.

AirBar op de MacBook Air

AirBar: MacBook bedienen met handgebaren of penseel

Nadat je de AirBar op de USB-poort hebt aangesloten wordt het accessoire meteen herkend en geactiveerd. Ze gebruiken daarvoor de zogenaamde zForce AIR-technologie. Dit houdt in dat er een onzichtbare lichtbundel over het scherm van de MacBook wordt geprojecteerd, die je handbewegingen detecteert. Om vlekken op je scherm te voorkomen kun je gebruik maken van handschoenen of penselen. Je kunt ermee vegen, scrollen, knijpen en zoomen.

AirBar zwart

Neonode verkoopt de nieuwe AirBar alleen voor de 13-inch MacBook Air. Dat heeft ermee te maken dat de rand onder het scherm voldoende breed moet zijn, namelijk minstens 17mm. Bij de nieuwere 12-inch MacBook is het te smal en bovendien heb je op die laptop geen standaard USB-A-poorten. De AirBar voor de MacBook is gemaakt van geborsteld aluminium, terwijl de exemplaren voor Windows-laptops ook in zwart verkrijgbaar zijn (zie foto). Je betaalt er vanaf begin maart $99 voor en je kunt je bestelling plaatsen via eigen website of via Amazon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2017, 16:19
Categorie Achtergrond
Onderwerp macbook air

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.