Belkin Wemo Dimmer Switch in de kamer.

WeMo-dimmer van Belkin bedient je huidige lampen

De WeMo Dimmer Switch van Belkin kan ook je huidige lampen bedienen. De schakelaar laat je lampen dimmen en stel je in via je iPhone, zodat de helderheid aangepast wordt aan de situatie.

Belkin, een bekend accessoiremerk, heeft een eigen serie slimme verlichting onder de naam WeMo. Het dimmen van de lampen met een losse schakelaar was echter niet zomaar mogelijk, want Belkin had alleen een schakelaar om je lampen aan en uit te doen. Nu, vlak voor de start van technologiebeurs CES, heeft Belkin de Dimmer Switch aangekondigd.

Belkin Wemo Dimmer Switch in de kamer.

Belkin WeMo Dimmer Switch voor al je lampen

De Dimmer Switch vervangt de bestaande lichtschakelaars die aan je muur bevestigd zijn en werkt met allerlei soorten lampen, zoals LEDs. Je hebt dus niet per se de speciale WeMo-lampen nodig die via Wi-Fi aan je eigen netwerk gekoppeld zijn, omdat de schakelaar rechtstreeks je bestaande lampen kan bedienen. Je kunt met de app elke lamp kalibreren en de dimbaarheid instellen. In combinatie met de app kun je ook tijd-specifieke helderheidsniveaus instellen. Zo stel je dus in dat je badkamerlamp in de nacht bijvoorbeeld minder fel staat dan overdag.

Belkin WeMo Dimmer Switch.Verder heeft de Dimmer Switch ook een Away Mode. Door de knop lang ingedrukt te houden, wordt deze stand geactiveerd. Hierdoor wordt je verlichting zo ingesteld dat het lijkt dat je thuis bent, terwijl jij buiten de deur bent. De Dimmer Switch werkt ook samen met IFTTT en de Nest Thermostat. De schakelaar werkt echter niet met Apple’s HomeKit. Tegenover CNET zegt Belkin dat ze het niet zien zitten om een HomeKit-geschikte schakelaar te verkopen naast de WeMo-accessoires die niet geschikt zijn voor HomeKit.

Er is nog geen prijs en exacte beschikbaarheid voor deze slimme schakelaar, maar hij zou rond het einde van het jaar beschikbaar moeten komen in Amerika. De Belkin WeMo-accessoires noemden wij al in onze lijst voor slimme verlichting. De WeMo-lijn is relatief eenvoudig in te stellen en is ook goedkoper dan andere oplossingen. Let er echter wel op dat de huidige WeMo-schakelaar niet in Nederland beschikbaar was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.