iPhone drievoudige lens

Gerucht: ‘Weer aanwijzingen voor drievoudige cameralens op iPhones van 2019’

De geruchten over iPhones met drievoudige cameralens blijven maar binnenstromen. Volgens de Taiwanese publicatie Economic Daily News zullen de iPhones van volgend jaar daardoor geavanceerde 3D-functies krijgen.

Het duurt nog maar twee maanden tot we de 2018 iPhones te zien krijgen, maar ondertussen borrelt het alweer van de geruchten over de 2019 iPhones. Prima, want dan hebben we nóg meer om naar uit te kijken. De drievoudige cameralens werd eerder al getipt in de geruchten en nu heeft ook de Economic Daily News bevestiging gekregen.

Drievoudige lens
Die drievoudige lenzen zullen zorgen voor meer geavanceerde 3D-functies voor augmented reality. Deze zullen meer opties bieden dan de huidige TrueDepth-camera die aan de voorkant van de iPhone X zit en waarbij maar twee cameralenzen worden gebruikt. Bij de iPhones van volgend jaar zouden stereoscopische beelden mogelijk zijn, waardoor het mogelijk is om een object vanuit verschillende hoeken vast te leggen. Met behulp van driehoeksmeting kan dan de afstand tussen de iPhone en het object worden bepaald.

Apple Park Visitor Center: augmented reality-demo van de campus

De derde lens kan ook worden gebruikt om 3x optische zoom mogelijk te maken. Nu is maximaal 2x optische zoom haalbaar. Je kunt dan objecten nog verder naar je toe halen, zonder verlies van beeldkwaliteit, zoals bij digitale zoom. Eerder meldde Bloomberg ook al dat Apple volgend jaar 3D-functies in de camera aan de achterkant wilde inbouwen voor de iPhones van 2019.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2018, 17:38
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp 2019 iphone
Device iPhone 2019

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.