iPhone 8 in Product(RED).

De bestverkochte smartphone wereldwijd is de iPhone 8

De iPhone 8 heeft een tijdlang in de schaduw gestaan van de iPhone X, maar inmiddels heeft Apple's 4,7-inch toestel de koppositie te pakken. Wereldwijd staat de iPhone 8 op nummer 1 als populairste smartphone.

iPhone 8 als bestverkochte smartphone

Het is een grappig verschijnsel: vlak nadat er nieuwe iPhones zijn verschenen blijkt het duurste model het hardst te lopen. Maar zodra de early adopters klaar zijn met shoppen verandert dat: dan zijn opeens heel andere modellen in trek. Dit jaar is dat de iPhone 8. Volgens de statistieken was de iPhone 8 in mei de bestverkochte smartphone, nog voor de Samsung Galaxy S9. Apple staat maar liefst met drie toestellen in de top 10 en dat kan geen andere fabrikant ze navertellen.


De iPhone 8 had 2,4 procent van de wereldwijde verkoop in handen, zo becijferde Counterpoint. Volgens de onderzoekers ligt dat aan de vele reclamefilmpjes die Apple heeft gemaakt, waaronder de ‘How to Shoot on iPhone’-serie. Kan zo zijn, maar de meeste van die filmpjes verschenen pas rond het WK.

De iPhone X is wat gekelderd in de ranglijst, maar heeft nog wel 2,4 procent marktaandeel wereldwijd. In voorgaande maanden bleek de iPhone 8 Plus het meest populair van de iPhone 8-familie, maar dat iOS inmiddels gezakt naar 2,1 procent.

Als je de cijfers bekijkt valt op dat zes toestellen wel heel dicht bij elkaar in de buurt liggen. Of het nu 2,1 of 2,4 procent is scheelt immers niet zoveel.

Bestverkochte smartphones mei 2018

Chinese concurrentie
Bij de concurrentie bleek de Galaxy S9 Plus de S9 te verslaan. Vooral in Europa bleken consumenten het te laten afweten en kozen ze minder vaak voor Samsung. De rest van de lijst bestaat uit Chinese telefoonmakers. Xiaomi doet goed mee en ook Huawei, Vivo en Oppo hebben niets te klagen. De Huawei P20-familie deed het bijvoorbeeld goed in India en de Vivo X21 kon goed meekomen dankzij z’n vingerscanner in het scherm, waarvoor Vivo stevig adverteerde. Oppo profiteerde daarentegen vooral van prijsverlagingen.

De cijfers zijn gebaseerd op Counterpoint’s Market Pulse. Je vind hier meer informatie en kun er ook de cijfers van eerdere maanden terugvinden.

Is de iPhone 8 ook iets voor jou?

Ook een iPhone 8 kopen? Je kunt tegenwoordig bij heel wat aanbieders terecht, dus zoek de deal uit waarmee je het meest kunt besparen.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2018, 19:11
Bron Bron Counterpoint
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 8
Device iPhone 8

Actuele iPhone 8 deals

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.