iPhone_6C_blauw_voorkant

‘Nieuwe 4-inch iPhone heet iPhone 5e met 1GB RAM en A8-chip’

Volgens geruchten gaat de nieuwe 4-inch iPhone de iPhone 5e heten, wat moet duiden op een aangepaste versie van de iPhone 5s. Ook is er meer bekend over de specificaties van het nieuwe model.

iPhone_6C_blauw_voorkant

Apple gaat een nieuwe letter van het alfabet inzetten voor de nieuwe 4-inch iPhone, als we deze nieuwe geruchten tenminste geloven. Met de naam iPhone 5e geeft Apple aan dat het om een ‘Enhanced’ versie van de iPhone 5s gaat.

De nieuwe naam voor de 4-inch iPhone waar Apple al een tijdje aan zou werken, is afkomstig van het Chinese MyDrivers. Zij zeggen dat deze iPhone 5e (voorheen vaak iPhone 6c genoemd) op dit moment klaargestoomd wordt bij leverancier Foxconn voor een release in maart 2016.

iPhone 5e is een aangepaste iPhone 5s

Zoals de naam iPhone 5e al aangeeft, gaat het hier om een aangepaste versie van de iPhone 5s. Daarom maakt de 5e gebruik van de A8 processor en krijgt het toestel 1GB RAM, wat haaks staat op eerdere geruchten dat de nieuwe 4-inch iPhone de nieuwste A9-chip zou krijgen.

Bij de iPhone 5e krijgen klanten de keuze uit een 16GB en 64GB model, wat zou betekenen dat Apple de 128GB overslaat voor dit kleinere ‘budgetmodel’. De iPhone 5e zou Apple Pay ondersteunen en moet 3288 yuan gaan kosten, wat omgerekend neerkomt op €459,-.

Onlangs bleek uit een iCulture Peilt dat bijna de helft van alle iCulture lezers een nieuwe 4-inch iPhone wel ziet zitten. Zij zullen dus reikhalzend uitkijken naar maart, de maand waarin Apple volgens de geruchten een nieuw event organiseert om deze iPhone te presenteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2016, 15:10
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 6c, iPhone SE

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.