Quitbit Smart Cigarette Lighter: aansteker gaat je helpen bij stoppen met roken

Quitbit: deze aansteker met app helpt je te stoppen met roken

De Quitbit is een aansteker die je gaat helpen bij het stoppen met roken. De aansteker laat zien hoeveel sigaretten je hebt aangestoken en hoe lang je bent gestopt met roken.

Het lijkt het meest onlogische idee ooit: om te stoppen met roken moet je een aansteker op zak steken. Toch is dat de manier waarop Quitbit je van het roken af probeert te helpen. Deze gadget startte in 2014 al met een Kickstarter-campagne en leverde in december 2015 de eerste exemplaren. Inmiddels is de slimme aansteker Quitbit ook gewoon online verkrijgbaar.


Quitbit Smart Cigarette Lighter: aansteker gaat je helpen bij stoppen met roken

Quitbit: stoppen met roken

Quitbit gaat je helpen om het roken af te leren. De aansteker is trouwens ook handig voor vergeetachtige rokers, want er zit een trackingfunctie in. Laat je de Quitbit slingeren in een bar, dan kun je via de bijbehorende app de aansteker terugvinden. Maar eigenlijk is Quitbit ergens anders voor bedoeld: je kunt je gewoontes ermee vastleggen, zodat je kunt achterhalen wanneer je het meest trek krijgt in een sigaret. Zo leer je je gewoontes beter kennen en weet je wat je zwakke momenten zijn.

Quitbit slimme aanstekerWil je het liefst een sigaret als je ‘s ochtends net uit bed bent en aan de koffie zit? Of is het vooral tijdens het uitgaan, dat je verlangt naar een sigaret. Een teller op de aansteker laat zien hoeveel je er al hebt opgestoken. Een soort Fitbit dus, maar in plaats van stappen telt de Quitbit hoeveel sigaretten je al hebt gepaft. Ook zie je hoeveel tijd is verstreken sinds je laatste sigaret.

Slimme aansteker

Bij Quitbit gaat het er dus niet om, dat je meteen stopt met roken. Je kunt eerst nog eens rustig aankijken wanneer en hoe vaak je nu eigenlijk een sigaret opsteekt. Met die waardevolle informatie kun je een plan van aanpak maken om met roken te stoppen of het aantal sigaretten terug te dringen. Je hebt overigens een mogelijkheid om het systeem te ‘foppen’: in de app kun je de telling aanpassen als je vindt dat er een fout is gemaakt. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als een vriend om een vuurtje heeft gevraagd, of als je de sigaret meermaals moest aansteken.

Quitbit Smart Cigarette Lighter: aansteker gaat je helpen bij stoppen met roken

Voor $129 plus $10 verzendkosten kun je ook je rookgedrag slimmer maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 januari 2016 om 14:49
Onderwerp
Categorie
Accessoires
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.