iPhone 6c concept

Bijna de helft van de iCulture-lezers hoopt op nieuwe 4-inch iPhone

De geruchten over een nieuwe 4-inch iPhone worden steeds hardnekkiger en uit onze poll is gebleken dat veel lezers zitten te wachten op zo'n kleinere iPhone. Ruim de helft van de stemmers geeft aan graag een nieuwe 4-inch iPhone te willen hebben.

iPhone_6C_geelDat Apple druk bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe 4-inch iPhone, mag inmiddels duidelijk zijn. De laatste tijd gaan er steeds meer geruchten, zowel over het innerlijk van de nieuwe kleinere iPhone als het uiterlijk. Een week geleden vroegen we jullie of je daadwerkelijk zit te wachten op een nieuwe kleinere iPhone. En wat blijkt? Ruim zestig procent van jullie vindt dat Apple er verstandig aan doet om een 4-inch iPhone op de markt te brengen!

Bijna de helft wil zelf een 4-inch iPhone

Ruim 2.500 mensen hebben hun stem uitgebracht op de poll en bijna de helft van deze mensen (45%) zit zelf te wachten op een 4-inch iPhone. Ook uit de reacties onderaan het artikel blijkt dat veel mensen uitkijken naar een toestel op kleiner formaat. Nog eens bijna éénvijfde van de stemmers vindt dat Apple sowieso een 4-inch iPhone moeten maken, ook al is dat niet direct voor henzelf.

Poll 4-inch iPhone: cirkeldiagram

Op dit moment kun je bij Apple nog terecht voor een 4-inch iPhone. De iPhone 5s uit 2013 is nog steeds bij Apple verkrijgbaar en uit de poll blijkt dat ruim 150 mensen vinden dat dit nog voldoende is. De rest van de stemmers vindt het formaat van de iPhone 6 en iPhone 6s prima (19%), terwijl er ook genoeg mensen zijn die de voorkeur geven voor het grootste formaat van de iPhone 6 Plus en iPhone 6s Plus (10%).

Poll 4-inch iPhone: staafgrafiek

De oorspronkelijke iPhone had een formaat van 3,5 inch, waarna Apple in 2012 overstapte naar het 4-inch formaat van de iPhone 5. Daarna zijn nog de iPhone 5s en iPhone 5c met ditzelfde formaat verschenen, terwijl Apple in 2014 overstapte op twee grotere formaten: 4,7-inch en 5,5-inch.

Martin-Hajek-iPhone-6c

De laatste geruchten wijzen erop dat de nieuwe 4-inch iPhone in de eerste helft van 2016 zal verschijnen en in maart 2016 aangekondigd gaat worden, tegelijk met de nieuwe Apple Watch. De nieuwe 4-inch iPhone zou door het leven gaan als de iPhone 6c, maar krijgt in tegenstelling tot de iPhone 5c geen plastic behuizing. Apple zou kiezen voor een metalen versie in verschillende kleuren. Qua specificaties zou het toestel liggen tussen de iPhone 5s en iPhone 6s. Denk bijvoorbeeld aan de snelle chip, maar een iets mindere camera. 3D Touch lijkt geen onderdeel uit te maken van deze nieuwe iPhone 6c, maar een NFC-chip voor Apple Pay wordt waarschijnlijk wel toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2015, 18:30
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 6c, poll, uitslagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.