1Password met 3D Touch op het appicoon.

1Password-update voegt 3D Touch, Wachttoren-functie en meer toe

1Password heeft een fijne update gekregen, waardoor je niet alleen sneller door de app kan navigeren met 3D Touch, maar ook jezelf kan beveiligen tegen kwetsbaarheden via de Wachttoren-functie.

1Password 4.5 header iPhone iPad1Password, de app om je wachtwoorden te beheren, werkt nu ook met 3D Touch. Door stevig op de appicoon te drukken, kun je meerdere acties uitvoeren. Ook is het zoeken verbeterd en is er een nieuwe tool beschikbaar om beveiligingslekken te constateren. Versie 6.2 voegt al deze functies toe, waardoor 1Password weer een stukje uitgebreider geworden is.

3D Touch laat je sneller zoeken

Met 3D Touch op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus in combinatie met 1Password kun je snel zoeken naar opgeslagen antwoorden door stevig op het appicoon te drukken. Ook kun je op deze manier in één keer naar je favorieten springen en voeg je een nieuw item toe. Maar 1Password gaat verder: met Peek en Pop kun je ook in de app gebruikmaken van 3D Touch. Druk wat steviger op een item en er verschijnt een preview in beeld, waarna je deze omhoog kunt schuiven om meer acties te zien. Zo kun je via deze manier onderdelen eenvoudig kopiëren. Om de volledige details van het item te zien, druk je hem door.

1Password met 3D Touch op het appicoon. 1Password met de Wachttoren-functie.

Ook het zoeken naar onderdelen in de app is flink verbeterd. Zo zoek je nu naar items die ook in de favorieten-, categorieën- en organiseer-tabblad staan. Heb je meerdere kluizen? Dan kun je items nu ook gemakkelijk overzetten van de ene kluis naar de andere.

Nieuwe Wachttoren-functie

Tot slot is de app op het gebied van beveiliging verbeterd. Nieuw in de iOS-versie is Wachttoren, een functie die controleert of er kwetsbaarheden zijn gevonden op het web en die eventueel ook van invloed kunnen zijn op de jouw items in 1Password. Deze functie dien je wel apart aan te zetten via Instellingen > Beveiliging > Wachttoren.

1Password is een behoorlijk complete iOS-app waarmee je wachtwoorden kunt beheren van bijvoorbeeld websites, webshops en online diensten. Via een extensie voor Safari vul je automatisch de wachtwoorden in en dankzij Touch ID is alles goed beveiligd. Voor de Pro-functies, zoals Touch ID, betaal je wel €9,99. Een andere soortgelijke app is LastPass. Ook deze werd van de week bijgewerkt met onder andere een nieuw design.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2016, 17:51
Categorie Apps
Onderwerpen 1password, 3d touch

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.