1Password hoofd wachtwoord invoeren

1Password gratis te downloaden in voorbereiding op iOS 8

De wachtwoordenapp 1Password is goedkoper dan ooit: normaal betaal je 8,99 tot 15,99 euro voor de applicatie, nu tijdelijk niks!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

1Password hoofd wachtwoord invoerenDe wachtwoordenapp 1Password is tijdelijk gratis te downloaden in voorbereiding op iOS 8. Dat is een fikse korting ten opzichte van het normale prijskaartje: dat bedraagt 8,99 tot zelfs 15,99 euro. Het is dus een uitstekend moment om de geprezen wachtwoordenapp voor de iPhone en iPad te downloaden. 1Password houdt wachtwoorden die je aanmaakt of opslaat veilig: je slaat ze lokaal op, maar kan de database aan wachtwoorden versleuteld synchroniseren via iCloud of Dropbox. Update onderaan: Het lijkt erop dat 1Password per ongeluk in prijs is gezakt.

Alleen jij hebt de sleutel om de wachtwoorden uit te kunnen lezen in 1Password. En nu klinkt het al ingewikkelder dan het is. 1Password heeft eveneens apps voor de Mac en voor Windows, waarop je de wachtwoordenkluis ook kan benaderen. Het is aan te raden om een van die betaalde toepassingen ook te installeren. Zo heb je de wachtwoorden die je genereert in 1Password, ook bij de hand op de desktop en hoef je niet elke keer een wachtwoord van je iPhone of iPad over te typen.

1Password wachtwoordenapp iPhoneBehalve wachtwoorden, positioneert 1Password zich ook als kluis voor gevoelige informatie als creditcards en persoonlijke informatie. Je wordt nergens verzocht die in te voeren, maar het kan wel. Behalve de lijst met persoonlijke gegevens en wachtwoorden, heb je ook toegang tot een ingebouwde webbrowser in 1Password voor iPhone en iPad. Als je daarin surft, worden de wachtwoorden voor de websites die je in de app hebt bewaard, automatisch uitgevoerd.

1Password is al enige tijd druk bezig om de app geschikt te maken voor Touch ID (zie filmpje hieronder) en de app-extensies in iOS 8, zodat je vanuit andere apps meteen je opgeslagen wachtwoorden in 1Password kunt benaderen. De ontwikkelaar claimt dat al 100 apps klaar zijn voor de samenwerking met 1Password. Concurrent LastPass kwam vandaag al met Touch ID-ondersteuning en extensies.

Update: ‘nooit gratis bedoeld’

Volgens ontwikkelaar AgileBits was het nooit de bedoeling om 1Password gratis aan te bieden. De ontwikkelaar verdedigde zich tegen de eerste Twitter-accounts en later ook de website MacRumors die de aanbieding verspreidden. “Het was een foutje, zoals er wel meer fouten optreden rondom een grote release van een iOS-versie.”

Andere geluiden zijn er ook. BusinessInsider speculeert aan de hand van lezersbevindingen dat de gratis aangeboden app een voorproefje is. Het kan wel eens zo zijn dat 1Password vanaf iOS 8 gratis gaat worden met in-app aankopen. Zo zagen verschillende testers al tekenen van een in-app aankoop voor de ondersteuning van de Touch ID-vingerafdrukscan. Eerder maakte AgileBits al bekend dat bezitters van de betaalde variant niet hoeven te betalen voor een iOS 8-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2014, 14:58
Categorie Apps
Onderwerpen 1password, privacy

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.