iPhone XS abonnement kopen

Refurbished iPhone XS kopen: een slimme keuze

Zoek je een refurbished iPhone XS, dan is er keuze genoeg. Dit voormalige toptoestel uit 2018 heeft veel te bieden en is als refurbished exemplaar extra aantrekkelijk geprijsd. Lees hier hoe je een betrouwbare iPhone XS refurbished vindt.

iPhone XS review Prijs los toestel (vanaf €374,-) ⦁ Refurbished

iPhone XS refurbished kopen

Een refurbished iPhone XS is op allerlei punten grondig nagekeken. Je betaalt een stuk minder dan de originele winkelprijs of adviesprijs, maar je krijgt wel dezelfde features en kwaliteit van materialen. Bovendien heb je meer zekerheid dan wanneer je een gebruikte iPhone XS via Marktplaats koopt. Steeds meer mensen kiezen dan ook bewust voor een refurbished iPhone, omdat het een slimme keuze is. Het is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Een refurbished iPhone XS is namelijk op tientallen punten nagekeken en indien nodig zijn er onderdelen vervangen.

Refurbished iPhone XS vergelijken: zo vind je de beste aanbieder

De iPhone XS was in 2018 het toptoestel met smalle schermranden, Face ID, draadloos opladen en een sublieme camera met portretfunctie. Met een adviesprijs van meer dan 1000 euro was dit toestel alleen interessant voor mensen met een flinke beurs. Voor een refurbished exemplaar ben je gelukkig heel wat minder kwijt.

Maar hoe vind je een betrouwbare aanbieder voor jouw refurbished iPhone XS? De markt wordt overspoeld door aanbieders. Bij aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Refurbished krijg je de meeste zekerheid, maar betaal je ook vaak wat meer. Verder is het belangrijk om te letten op de staat waarin de iPhone verkeert. Voor een refurbished iPhone XS in bijna-nieuwstaat betaal je meer dan voor een model met wat krasjes. Op zich hoeven een paar krasjes geen probleem te zijn: als je het toestel zelf een tijdje gebruikt ontstaat er vaak ook wat schade. Belangrijker is dat de accu en het scherm goed zijn, dus zonder slijtage.

Toch liever een gloednieuw toestel? Dan kun je ook kijken naar een losse iPhone XS of een iPhone XS met abonnement, want dit toestel is nog op diverse plekken verkrijgbaar.

Er zijn heel veel aanbieders van refurbished producten. Je kunt onder andere terecht bij:

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Refurbished iPhone XS kopen: waarop letten?

Er is soms nog wel wat onduidelijkheid over refurbished iPhones. Dat komt omdat het aantal aanbieders explosief is gegroeid, waardoor je niet altijd zekerheid hebt over de kwaliteit. Kies daarom voor een aanbieder met een goede reputatie, waar je garantie krijgt en waar de toestellen goed worden nagekeken.

Let bij het kiezen van een aanbieder op de volgende punten:

Hoe wordt een iPhone XS refurbished gemaakt?

De meeste refurbished iPhone aanbieders kopen een partij iPhones in, die ze nakijken en vervolgens weer doorverkopen. Soms zijn het grote partijen, bijvoorbeeld toestellen die in een zakelijke omgeving zijn gebruikt. Ook zijn de toestellen soms afkomstig van retouren van fabrikanten en winkeliers. Deze toestellen kunnen niet meer als nieuw worden verkocht, maar zijn ook nog lang niet versleten.

Allereerst wordt de iPhone XS gewist, zodat er geen privégegevens van de vorige eigenaar meer aanwezig zijn. Daarnaast wordt de nieuwste iOS-versie erop gezet. De behuizing wordt volledig schoongemaakt en gecontroleerd op krassen en andere schade. Ook het scherm, de knoppen en de accu worden langsgelopen. Waar nodig worden onderdelen vervangen. Er zijn ook aanbieders die alleen de direct zichtbare schade repareren. In dat geval kan de batterij versleten zijn, dus let daar goed op. Wat ons betreft is een batterij in goede conditie belangrijker dan een behuizing zonder krasjes. Je kunt immers altijd nog een hoesje plaatsen.

Conditie van refurbished iPhone XS

Elke refurbished iPhone is nagekeken en zo nodig voorzien van nieuwe onderdelen. De conditie wordt vaak uitgedrukt in een grade. Grade A ziet er als nieuw uit, terwijl grade B zichtbare krassen op de behuizing kan hebben. Bij een grade C iPhone is er sprake van zware gebruikssporen. Zo’n beschadigde iPhone XS kan als refurbished toestel nog prima verkocht worden als het toestel zelf nog goed functioneert. Sommige mensen kopen een refurbished iPhone XS voor kinderen, zodat je je niet te druk hoeft te maken als er wat krasjes op komen. Anderen hebben een opgeknapte iPhone XS nodig om iets te testen, bijvoorbeeld als je softwareontwikkelaar bent. Het toestel hoeft er dan niet zo mooi uit te zien. Let wel ook op welke refurbished iPhone garantie je nog krijgt (zie ook verder).

Beschikbaarheid refurbished iPhone XS

Van sommige toestellen zijn erg veel exemplaren verkrijgbaar, ook als refurbished variant. In het geval van de iPhone XS is het zo dat heel veel mensen dit model hebben gekocht, omdat dat dit ooit hét toptoestel was dat je moest hebben.

Dit zorgt ervoor dat er vrij veel aanbod is van refurbished iPhone XS modellen. Ook zul je merken dat van sommige opslagcapaciteiten meer aanbod is. We raden aan om een modellen met minimaal 256GB opslag te kiezen, zodat je er langer plezier van hebt. Het scheelt vaak maar een paar tientjes, terwijl je oorspronkelijk zo’n 100 tot 200 euro meer kwijt was voor het model met meer opslag. Bij refurbished iPhones is dat prijsverschil opeens een stuk kleiner.

Prijs refurbished iPhone XS

Wat kost een refurbished iPhone XS eigenlijk? De prijzen van refurbished iPhones verschillen per aanbieder, maar ze liggen in dit geval op zo’n 50% van de oorspronkelijke aanschafprijs. Dit is dan ook de belangrijkste reden om voor refurbished te kiezen. Omdat het bij refurbished om unieke exemplaren gaat, die in wisselende conditie verkrijgbaar zijn, loont het goed om te zoeken naar een betrouwbare aanbieder. Onze refurbished iPhone vergelijker wijst je de weg naar de beste aanbiedingen. De meeste aanbieders beschikken over een steeds veranderend aanbod en stemmen de prijzen af op de vraag. Let bij het kiezen op model, opslagruimte, conditie en kleur. Je vindt dan precies een toestel die past bij jouw smaak en budget.

Levering en retourbeleid

Je koopt de refurbished iPhone XS op afstand, dus je hebt altijd de mogelijkheid om je aankoop binnen de zichttermijn terug te sturen. De termijn hiervan varieert per aanbieder: soms heb je 14 dagen, maar het komt ook wel voor dat je 30 dagen de tijd hebt om je aankoop te proberen. Je kunt dan je aankoop terugsturen, zonder opgaaf van reden. Bevalt de gereviseerde iPhone XS niet, dan weet je in ieder geval dat je er niet lange tijd aan vast zit.

Check ook even hoe de iPhone wordt geleverd: vaak krijg je er een kabel, adapter en simkaarttool bij, maar niet de originele verpakking en oordopjes. Bij een recente refurbished iPhone XS kun je geluk hebben en krijg je er niet alleen de originele verpakking bij, maar zit er ook nog originele Apple-garantie op.

Refurbished iPhone XS garantie

De garantie op refurbished iPhones kan aanzienlijk verschillen: soms krijg je 6 maanden garantie, soms zelfs 12 of 24 maanden. Wil je meer zekerheid, dan kun je soms de garantie tegen een kleine vergoeding verlengen. Bij een Certified Pre-Owned toestel krijg je een jaar garantie. Let erop dat de iPhone-garantie tijdens het tweede jaar alleen geldt voor de winkel waar je het toestel gekocht hebt, dus niet bij Apple zelf. Mocht je tijdens deze periode tegen problemen aanlopen, dan zul je eerst bij de webwinkel moeten aankloppen. Kies daarom een winkel met goede klantenservice en een eigen reparatiedesk. Veel refurbished aanbieders werken samen met Card Services Utrecht, een erkende Apple serviceprovider.

Bekijk ook

Zo zit het met garantie op refurbished iPhones

In dit artikel lees je hoe het zit met garantie op refurbished iPhones. Krijg je net zoveel garantie op als een nieuw exemplaar? Hier lees je waarop je moet letten.

Refurbished iPhone XS kopen met abonnement

Vroeger kon je bij losse iPhones alleen gloednieuwe toestellen kopen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een refurbished toestel te combineren met een abonnement. Zo kun je op een slimme manier onder de BKR-registratie uit komen, omdat je veel minder hoeft bij te betalen.

Je kunt refurbished iPhones met abonnement onder andere vinden bij:

Lees meer over refurbished producten in deze tips:

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2023
Device
iPhone XS