shutterstock_177204806

Beste apps voor tweedehands spullen

Er zijn veel apps voor tweedehands spullen, van Marktplaats tot Kringloopwinkel. iCulture zet de bekendste apps op een rij en vertelt je of ze een aanrader zijn.

Met tweedehands spullen bespaar je geld, het is goed voor het milieu en geeft je de mogelijkheid om regelmatig je huisinrichting of kledingkast te vernieuwen. Er zijn allerlei apps waarmee je ook onderweg in de gaten kunt houden of er weer leuke, nieuwe spullen beschikbaar zijn. iCulture maakte een selectie van de beste apps.

shutterstock_177204806

Tweedehands spullen-apps voor iOS

Ben je zelf een fanatieke verkoper van tweedehands spullen, dan vind je in deze applijst ook de juiste apps. Van kleding tot auto’s en van studieboeken tot concertkaartjes, voor heel veel tweedehands spullen is er wel een passende app te vinden.

Marktplaats

Marktplaats is verreweg de populairste site om spullen te koop aan te bieden. Je vindt er spullen in allerlei verschillende categorieën, uiteenlopend van antiek en kunst tot tickets en kaartjes. Maar ook auto’s en motoren. Je kunt in de Marktplaats-app zoeken naar een specifiek automerk, maar ook een van de merken kiezen. Naast tweedehands spullen en auto’s vind je in de Marktplaats-app overigens ook een outlet store met eerstehands spullen voor een scherpe prijs. Ook kun je er zoeken naar een goede klusjesman.

Meer lezen over Marktplaats voor iPhone en iPad.

eBay

Wie Marktplaats zegt, zegt ook eBay. In Nederland handelen de meeste mensen via Marktplaats, maar als je iets aan te bieden hebt dat ook internationaal gewild is, kun je beter voor eBay kiezen. De eBay-app biedt toegang tot de veilingen, waarbij je op het laatste moment kunt bieden op jouw gewenste object. Dat werkt ook via de Apple Watch, waarop je toegang hebt tot al je activiteiten, de veilingen die je in de gaten houdt en de gekochte en verkochte spullen. Vanuit de app kun je meteen foto’s maken en een object aanbieden.

Catawiki

OK, het is misschien wat oneerbiedig om de spullen in Catawiki ‘tweedehands’ te noemen. Het gaat hier namelijk om verzamelobjecten en niet om goedkope gebruikte spulletjes. Catawiki is een van de snelstgroeiende bedrijven van Europa en opereert vanuit de Drentse hoofdstad Assen. In de app vind je meer dan 100 wekelijkse veilingen in 60 categorieën, zoals boeken, sieraden, postzegels, oldtimers, whisky, kunst en antiek. Grote kans dat je dat unieke verzamelobject op een dag toch op de kop tikt. Met Quick Actions spring je vanaf het homescreen van de iPhone meteen naar je favorieten.

Kringloopwinkel

Waar bevinden zich de kringloopwinkels in jouw omgeving? Met deze app zoek je op de iPhone en iPad naar meer dan 600 kringloopwinkels op naam en plaats. Je kunt openingstijden, adresgegevens, foto’s en algemene informatie bekijken en direct bellen met een kringloopwinkel. Je favoriete kringloopwinkels bewaar je in een handig overzicht.

TicketSwap

Tweedehands concertkaartjes kopen is meestal gevaarlijk, want je weet vaak niet of de tickets echt zijn én legaal verkocht worden. Bovendien worden sommige kaarten tegen belachelijke prijzen verkocht. De Amsterdamse start-up TicketSwap probeert een tegenwicht te bieden tegen deze schimmige praktijken: je kunt alleen e-tickets aanbieden die je eerst moet uploaden naar de server van TicketSwap. De vraagprijs mag maximaal 120% van de orignele prijs zijn. Als koper betaal je digitaal via iDeal. De app is daardoor zeker een aanrader maar nog niet perfect: je kunt met de app wel kaartjes kopen, maar aanbieden kan vooralsnog alleen via de website.

2dehands.nl

De app voor de gelijknamige website 2dehands.nl is een directe concurrent voor Marktplaats. Deze ziet er verrassend fris uit. Ook hier kun je zelf advertenties plaatsen en wijzigen. 2dehands.nl heeft alles wat je kunt bedenken: van normale spullen tot dure elektronica. Via het tabblad ‘Zoeken’ kun je gericht zoeken op afdeling, rubriek en categorie. Dat is bijvoorbeeld handig als je op zoek bent naar een specifieke auto. De app is hierdoor net iets overzichtelijker dan Marktplaats, al is het aanbod helaas niet zo groot. Overigens kun je met de app 2dehands.be ook het aanbod voor België bekijken.

shutterstock_185058464

United Wardrobe

Deze app is vooral handig als je verslaafd bent aan kleren kopen. United Wardrobe is een community waar je sneakers, accessoires en kleding kunt kopen en verkopen. Zo kun je goedkoop een nieuwe outfit samenstellen. In de app koop je producten via iDeal of PayPal. De foto’s voor de producten die je wilt verkopen maak je gewoon met je iPhone. Verder kun je mensen die regelmatig leuke kleding aanbieden volgen, vragen stellen bij de producten die worden aangeboden en direct chatten met de verkopers. Via push-berichtjes wordt je op de hoogte gehouden van producten die je op United Wardrobe aanbiedt.

Autoscout24

AutoScout24 is een handige app als je op zoek bent naar een nieuwe of tweedehands auto. Je vindt er meer dan 2 miljoen nieuwe en tweedehandse auto’s en motoren, maar je kunt vanuit de app ook zelf voertuigen te koop aanbieden. Maak een of meerdere zoekopdracht aan en je wordt met een bushbericht meteen geïnformeerd bij een advertentie die aan jouw kenmerken voldoet. Zoekopdrachten worden tussen apparaten gesynchroniseerd.

Bonustip: spullen lenen met Peerby

Heb je tijdelijk iets nodig, bijvoorbeeld een grasmaaier of aanhangwagen nodig, dan kan het onzin zijn om te kopen. Misschien ben je beter af door spullen via de buren te lenen. Een Nederlandse app die daar helemaal op is gericht, is Peerby. Met deze app zie je of iemand in de buurt spullen uitleent die jij net nodig hebt. Van een ladder tot een schuurmachine: allerlei spullen die te duur zijn om nieuw te kopen kun je ook prima even lenen.

Lees meer over Peerby.

Foto’s: Shutterstock, rommelmarkt door funkyfrogstock en shirts door Wisut Boonyasopit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Apps
Onderwerpen marktplaats, tweedehands