United Wardrobe iPhone iPad tweedehands kleding-app

United Wardrobe: marktplaats voor tweedehands kleding

Op zoek naar tweedehands kleding? Met de Nederlandse app United Wardrobe chat je met verkopers en koop je kleren en accessoires via iDeal of PayPal.

United Wardrobe iPhone iPad tweedehands kleding-appMeer dan 3500 sneakers, ruim 1000 winterjassen en 1383 vintage-producten. Om eens wat te noemen. United Wardrobe gaf als website al aan dat er een markt is voor een marktplaats-achtige website die zich toelegt op tweedehands kleding. Nu is United Wardrobe er ook als app, op de iPhone en iPad. Zo kan je ook mobiel gebruikte kleding kopen, verkopen en ruilen.

Sociale aanpak

De website en tweedehands kleding-app profileren zich niet alleen als marktplaats, maar ook als ‘hechte sociale gemeenschap’ waarop gebruikers echt met elkaar in contact gaan over de tweedehands voorwerpen. Dat zie je terug in de app. Onder elk voorwerp kan je in gesprek gaan met de verkoper en in het hoofdmenu vind je een sectie met verzonden en ontvangen berichten. De sociale aanpak van de app bevalt: United Wardrobe won afgelopen weekeinde de publieksprijs bij de Accenture Innovation Awards.

Tweedehands kleding-app iPhone nieuwe producten United Warddrobe product toevoegen

Hoe werkt United Wardrobe?

Maar zie United Wardrobe niet aan voor een plek waarin je alleen kissebist over kleding en accessoires. Die kan je ook echt verkopen en kopen in de app. Transacties kunnen worden afgehandeld met iDeal of PayPal, en aankopen worden als bindend gezien. In dat opzicht lijkt UW meer op eBay dan op Marktplaats: de bedoeling is dat je hier wel degelijk de koop-knop indrukt. Voor of nadat je hebt overlegd met de verkoper.

United Wardrobe is behoorlijk visueel van opzet. Bij binnenkomst stuit je op de nieuwe producten, een overzichtspagina die net als de categorieënpagina’s en je eigen kledingkast, bestaat uit vierkante foto’s van het voorwerp en de prijs. Op een detailpagina bekijk je meerdere foto’s van een product, die je kan vergroten met een tik. Met een tik op een profelfoto, zie je de andere producten in de ‘kledingkast’ van een gebruiker. De foto’s zijn vaak niet in hele hoge kwaliteit, maar dat is verklaarbaar: je kan ze ter plekke schieten met de iPhone-camera. De foto’s ogen pas scherp als je ze vergroot.

United Wardrobe tweedehands kleding-app iPad

Uitgebreid zoeken

Wie effectief voor zichzelf zoekt in de app, zal de lijst met nieuwe producten vermoedelijk niet veel gebruiken. Dan kan kom je al snel terecht bij ‘uitgebreid zoeken’. Pas daar filter je de resultaten op geslacht, categorie, de staat van het product, de maat, kleur en prijs. De volgende keer dien je die gegevens helaas opnieuw in te voeren. Een verbeterpunt van de app, en niet de enige. Zo kan de app net iets logischer. Zo staat de menuknop rechts in beeld, maar staat het menu links. Ook zou het handig zijn als je in het ‘nieuwe producten’ scherm in ieder geval de resultaten kan filteren op geslacht. Ten slotte kan je hele pagina’s naar boven en naar onder trekken, waarna je witruimte aan de onder- of bovenkant ziet. Dat is niet echt bezwaarlijk, maar het is net iets verzorgder zonder dat soort visuele slordigheidjes.

Leuke tweedehands kleding-app

Los van de technische tekortkomingen: wie op zoek is naar tweedehands kleding, is aan het goede adres bij United Wardrobe. De app heeft een aardig assortiment, hanteert duidelijke koopopties en wekt vertrouwen met zijn nadruk op community. De kans is aanwezig dat degene van wie jij een broek koopt, weer interesse heeft in jouw schoenen.

Pluspunten

  • Aardig aanbod tweedehands kleding
  • Lekker visuele app
  • Betalen met iDeal of PayPal

Minpunten

  • Zoekinstellingen worden niet bewaard

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2014, 12:36
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen kleding, marktplaats, tweedehands

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.