TicketSwap review iPhone app e-tickets

TicketSwap: tweedehands tickets kopen in iPhone-app

De Nederlandse iPhone-app TicketSwap laat je tweedehands e-tickets kopen. Kaarten verkopen is nog niet mogelijk.

TicketSwap review iPhone app e-ticketsZelf naast de kaarten voor een gewild concert gegrepen? Of zin om last-minute een dancefestival mee te pakken? De website TicketSwap is al even een uitvalsbasis voor muziekliefhebbers die tweedehands kaarten willen kopen, of juist voor mensen die hun kaarten willen verkopen. De Amsterdamse startup is er nu ook in appvorm, die dezelfde principes als de website hanteert.

Uit de schimmigheid

Het circuits van tweedehands kaarten voor concerten en festivals heeft vaak wat schimmigs. Veel kaarten zijn nooit gekocht om naar een concert te gaan, maar om puur door te verkopen. Of er worden nepkaarten voor de ingang verkocht – ook niet uitgesloten. TicketSwap doet goed zijn best om dat duistere imago van zich af te schudden. Het bedrijf verplicht verkopers hun e-tickets (dus geen papieren kaartjes) te uploaden naar de servers van TicketSwap, voordat ze daadwerkelijk worden aangeboden. De verkoper bepaalt een prijs en zet een ticket voor dat bedrag in de etalage van TicketSwap.

TicketSwap voorpagina zoeken TicketSwap zoekfunctie iPhone

TicketSwap voor de koper

Als koper kan je ook niet echt nat gaan met de dienst, ervan uitgaande dat TicketSwap naar eer en geweten handelt. Op de website en via de app betaal je via iDeal en wordt het geld direct overgemaakt, terwijl jij het e-ticket toegestuurd krijgt. TicketSwap pakt een taartpunt van de transactie. De dienst heeft als regel dat een kaartje maximaal 120 procent van de originele prijs mag kosten.

Per kaartsoort, per concert

Je hebt geen account nodig om te zien van welke evenementen kaarten worden aangeboden in TicketSwap. Je ziet zelfs snel hoe levendig de app en de gebruikers al zijn. De optredens worden onderverdeeld in vandaag, morgen, dit weekend en deze week, en in onze test zien we onder alle kopjes concerten staan. Zo kan je voor het concert van Stromae vanavond nog 10 kaarten kopen. Een druk op Stromae laat zien: 5 staanplaatsen, 2 zitplaatsen en 2 parkeertickets.

Per ticketsoort zie je hoeveel er aangeboden worden, hoeveel kaarten er via TicketSwap verkocht zijn en hoeveel mensen nog kaarten willen. De e-tickets worden onder elkaar aangeboden, voorzien van volledige naam van de verkoper, profielfoto en de prijs per ticket. Daaronder zie je de reeds verkochte tickets en profielfoto’s van mensen die ook kaarten zochten.

Wil je de volgende stap maken en daadwerkelijk een kaartje kopen, dan heb je wel een account nodig. Daarvoor is Facebook verplicht. Niet ideaal, maar het vermindert de kans op fraude aanzienlijk. Schuilen achter een nepidentiteit is zo in ieder geval niet makkelijk.

TicketSwap iPhone tickets zitplaatsen 320 TicketSwap iPhone kaarten Stromae 320

Conclusie TicketSwap review

TicketSwap is een verzorgde applicatie die een vertrouwenwekkende indruk maakt. En ook eentje waar je terecht kan om last-minute nog aan kaarten te komen. Toch wordt niet het volledige potentieel van de dienst in de app benut. Zo is het nog niet mogelijk om kaartjes aan te bieden in de app. Dat moet vooralsnog via de website. Toch is het debuut van TicketSwap op de iPhone veelbelovend.

Pluspunten

  • Last-minute aan kaarten komen op je iPhone
  • Betaling via iDeal
  • Veel concerten geïndexeerd

Minpunten

  • ... maar lang niet allemaal natuurlijk
  • Nog geen kaarten verkopen in de app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2014, 21:13
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen concert, festival, tickets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.